Apeldoorn meest uitnodigende stad van Nederland

Woensdag 26 april 2017

Door Redactie

Inwoners van Apeldoorn versturen het vaakst een uitnodiging naar vrienden en familie. Dit blijkt uit het onderzoek van Greetz, de Nederlandse marktleider in online echte wenskaarten, waarin ruim 400.000 uitnodigingskaarten geanalyseerd zijn. Ook blijken Apeldoorners creatief aangelegd en kiezen zij er vaak voor om zelf een kaart te ontwerpen.

Apeldoorn meest uitnodigende stad

Vanuit Apeldoorn worden gemiddeld per inwoner de meeste uitnodigingen verstuurd rondom feestelijke gelegenheden. Hiermee blijft Apeldoorn de steden Almere, Drachten, Tilburg en Enschede voor en blijkt Apeldoorn de meest uitnodigende stad van Nederland.

Kinderfeestjes en verjaardagen voornaamste reden voor uitnodiging

In Apeldoorn wordt bijna de helft van de uitnodigingen (45,7%) verstuurd ter aankondiging van een verjaardagsfeest. Vooral voor kinder(verjaardags) feestjes worden regelmatig uitnodigingen verstuurd (23,3%). Daarnaast versturen Apeldoorners veel uitnodigingen voor huwelijksjubilea (5,1%).

Apeldoorners kiezen vaak eigen ontwerp

Uit het onderzoek is gebleken dat veel mensen kiezen voor een eigen ontwerp bij het maken van een uitnodigingskaart. Op landelijk niveau kiest 12,4% voor een eigen ontwerp. Inwoners van Apeldoorn kiezen, ten opzichte van het landelijk gemiddelde, een stuk vaker voor een eigen ontwerp. Maar liefst 22,6% van de Apeldoornse uitnodigingen wordt door de verzender zelf ontworpen.

Meer weten? Bekijk de onderzoeksresultaten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?