Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorn presenteert Zomerevenementenprogramma

Maandag 27 februari 2017

Door Redactie

Yoran Fotografie

Met ruim 200 evenementen op de zomerkalender 2017 is er voor ieder wat wils in Apeldoorn. Ten opzichte van voorafgaande jaren ligt er dit jaar meer nadruk op afstemming, kwalitatieve invulling van het programma en een goed doorlopend toeristisch programma met focus op gezinsevenementen. Hiermee sluit de kalender beter aan op het door het gemeentelijk vastgestelde evenementenbeleid ‘De levendige stad’.
 
Vaste waarden
Het zomerevenementenseizoen biedt een aantal vaste waarden op het programma. De zomer wordt traditioneel ingeluid met Prinsennacht en Koningsdag. Op Hemelvaartsdag vinden naast het Zeepkistenracefestival ook weer festival Brapop en de Nationale Stoomtreindag plaats.
Het Drakenbootfestival (laatste weekend juni) verhuist naar een nieuwe locatie: het Zwitsalpark. Met ruim 2,2 hectare biedt dit terrein ruimte aan zowel de races op het water als de rest van het programma. De line-up van ‘Drakenboot in Concert’ bestaat dit jaar o.a. uit Racoon en Douwe Bob.
Autoklassiekersevenement Concours d’Élégance strijkt in het eerste weekend van juli neer op het voorterrein van Paleis Het Loo. Ook Lumido lichtjesfestival, de Kanaalconcerten, de StadsOase, het grootste stoomtreinfestival van Nederland ‘Terug naar toen’, het Openluchtfilmfestival, het Paardenspektakel Beekbergen en Bierfestival Bruisend Apeldoorn zijn weer van de partij.
Vanzelfsprekend zijn er ook weer veel zomermarkten in en om Apeldoorn, waaronder de kofferbakverkopen langs Het Kanaal, de antiek- en curiosamarkt op het Marktplein, de wekelijkse zomermarkten in Loenen en Beekbergen maar ook de zomermarkt en oogstfeest in Uddel.
 
Culinaire festivals
Op culinair gebied kan je deze zomer proeven van diverse sferen en smaken. Tijdens het Pinksterweekend rollen tientallen bijzondere keukens het Zwitsalpark in om een groot open air pop-up restaurant te vormen: het Keuken Karavaan Festival.
Ook driedaags foodfestival Lepeltje Lepeltje heeft het voornemen om terug te keren naar Apeldoorn. Dit keer is Beekpark het beoogd festivalterrein in het eerste weekend van mei. In het laatste weekend van augustus zijn de Kanaalconcerten terug met culinair preuvenement De Smaakparade.
 
Muziekfestivals
De horeca Apeldoorn heeft de handen ineengeslagen en presenteert twee grote evenementen: de Nacht van Apeldoorn (laatste vrijdag van mei) en Pop in the Woods (laatste vrijdag van juni). Op dancegebied verwelkomen we o.a. Deciliters Outdoor en Liberazione. Op de kalender van 2017 staan veel vaste muziekwaarden, waaronder Drakenboot in Concert, de Kanaalconcerten, horeca-evenement Popronde, Radio NL Zomertoer, de NJO Muziekzomer en de Zondagmiddagconcerten in het Oranjepark. Ook park Zuidbroek ontpopt zich als evenemententerrein en biedt deze zomer een aantal miniconcerten op de zondagmiddag.
 
Culturele evenementen
Cultuurliefhebbers komen deze zomer aan hun trekken met o.a. Cultuur bij je Buur, de Culturele Pleinmarkt, Festival Mondial en De Open Monumentendagen. Op Paleis Het Loo vinden diverse culturele evenementen plaats, waaronder het bijzondere openluchtconcert ‘Elisabeth in concert’.
 
Gezinsevenementen
Nieuw op de kalender is het Apeldoorns Parkfestival. Het festival vindt plaats van vrijdag 21 t/m zondag 23 juli in het Mheenpark. Verwacht een breed opgezet  (familie)festival met diverse muziekpodia. Naast livemuziek zijn er diverse kinderactiviteiten, eten en drinken een uitgebreid randprogramma voor jong en oud.
Het Street Art festival wordt voorzien van een nieuw jasje en verhuist van het Havenpark naar de binnenstad. Laat je tijdens dit festival in het eerste weekend van juli inspireren door kunst in de openbare ruimte en de dynamiek van straatartiesten. Ook op de Stadakkers in Zuidbroek wordt gewerkt aan een nieuw festival in juni: Levenslustig. Een duurzaam en kleinschalig gezinsfestival. Verder maken o.a. het populaire Zeepkistenracefestival en Theater op ‘t Zand onderdeel uit van het aanbod gezinsevenementen in Apeldoorn.
 
Speciale thema’s
Apeldoorn en Canada hebben een bijzondere band. In het kader van het 150 jarig bestaan van Canada, pakt Apeldoorn dit jaar uit met diverse activiteiten. O.a. het evenement World Proef Canada op 7 mei in het Oranjepark, een taptoe en een unieke fietstocht langs oorlogsmonumenten staan op het programma. Dit jaar viert ook de Hoofdstraat het 100 jarig bestaan. In de maanden juni en juli worden diverse activiteiten hieromheen georganiseerd in de binnenstad.
 
Meer informatie
Het evenementenprogramma wordt gecoördineerd door Apeldoorn Marketing. Op uitinapeldoorn.nl is alle actuele informatie over het evenementenaanbod, festivals, expositie  theatervoorstellingen, sportieve activiteiten, recreatie en overnachten te vinden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?