Stad van het grote gebaar (aangepast)

Vrijdag 26 maart 2010

Door Tirza Verrips

Geachte redactie,

Met grote klem verzoek ik u het door mij geschreven artikel met ingang van onmiddellijk van uw site te verwijderen.

De reden daartoe is dat het meer kwaad dan goed aanricht en dat is nimmer mijn bedoeling geweest.Ik bied mijn excuus aan voor de door het CODA museum als beledigend ervaren opmerkingen van mijn kant. Ik heb onvoldoende nagedacht en heb te impulsief meningen geventileerd over zaken waarvan ik de achtergronden niet ken.

Ik had me moeten realiseren dat er naast de door mij niet gewaardeerde tentoonstellingen velen zijn die daar wel van genieten en dat er bovendien daarnaast vele tentoonstellingen gehouden worden die zeer de moeite waard zijn. Ik begrijp dat ik op deze manier niet ondersteunend en helpend heb geacteerd maar het tegendeel bereik van het door mij beoogde. Het inzicht verkeerd gehandeld te hebben is voor mij een harde les, waaruit ik leer me voortaan op voorhand zorgvuldiger te informeren voordat ik me publiekelijk uitlaat.

Aanvulling 28-3-2010

Allereerst wil ik degenen die cultureel Apeldoorn een warm hart toedragen danken voor hun reacties via dit medium. Niet in de laatste plaats mevr. Verlinde, die in haar vlammende en scherpe betogen van een grote betrokkenheid getuigd. Maar ik heb ongezouten, impulsief en met onvoldoende achtergrond info, verwijten en beschuldigingen geuit aan het adres van Coda via een publiek medium, terwijl dat naar mijn stellige overtuiging dan in rechtstreekse dialoog had horen te gebeuren, met op z.n minst de kans op weerwoord vooraleer naar buiten te treden.

Bovendien had ik duidelijker moeten maken waar het mij echt om ging, namelijk mijn oprechte zorg en medeleven met directies van Apeldoornse culturele instellingen die al tijden met krappe budgetten rond moeten zien te komen en de volgende bezuinigingsronde alweer op zich af zien komen zodat het dan vaak schier onmogelijk wordt de door hun gewenste invulling te realiseren. Een aanval op de man/vrouw cq specifieke instelling is dan niet kies. Ten eerste had ik dat probleem breder aan de orde moeten stellen. Ten tweede minder vanuit verontwaardigde kwaadheid.

Zonder opnieuw een heel artikel te gaan schrijven kan ik niet anders hopen dan dat deze debatten ertoe zullen leiden dat men op z’n minst bestaande budgetten handhaaft in het belang van velen. Een inhoudelijke discussie over beleid van welke instantie dan ook kan interessante gezichtspunten opleveren, maar dan dienen die wat mij betreft rechtstreeks met alle betrokkenen en in het openbaar gevoerd te worden en niet zoals ik nu heb gedaan als een bommen leggende terrorist. Daar heb ik spijt van. Zoals hierboven gemeld is dit mijn laatste reactie betreffende dit onderwerp. Er rest mij veel werk om samen met anderen vanaf heden mooie dingen te verwezenlijken in Apeldoorn.

Aan het werk dus!

Tirza Verrips
Beeldend kunstenaar/ontwerper

(foto: Peter Vroon)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!