Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorn start groot project voor energiebesparing

Dinsdag 19 mei 2020

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn gaat huiseigenaren helpen om energie te besparen. De gemeente Apeldoorn ontvangt in 2020 een rijkssubsidie van bijna 1,7 miljoen om woningeigenaren te helpen hun huis te verduurzamen.

Samen met het Regionaal Energieloket, energiecoöperatie deA en Energiek Apeldoorn organiseert de gemeente daarvoor dit jaar diverse acties. Zo is onlangs in de Maten een gratis energie adviesactie gestart en maken huiseigenaren na de zomer kans op een cadeaubon waarmee ze gratis energiebesparende producten kunnen bestellen. Naast de cadeaubonnen omvat het project:

Dit pakket omvat:

  • Gratis energieadviezen aan de hand van voorbeeldwoningen in verschillende wijken
  • Zonnepanelen inkoopactie voor heel Apeldoorn
  • Isolatie inkoopactie
  • Inzet van energieconciërges die helpen met energiebesparing;
  • Webinars en informatiebijeenkomsten met tips over energiebesparing.

Aan de slag

Wethouder Maarten van Vierssen meldt op de site van de gemeente Apeldoorn heel blij te zijn met de subsidie van het Rijk. ,,Veel mensen zijn in deze tijd aan het klussen geslagen in huis of denken erover om dat te doen. Met deze praktische ondersteuning kunnen woningeigenaren aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook nog eens voor de portemonnee.”

Eind juni volgt er een informatiebijeenkomst via internet met een presentatie voor alle bewoners van de Maten. Na de Maten wordt deze buurtactie gedurende  het jaar herhaald in 16 andere wijken, inclusief enkele dorpen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?