Apeldoorn Trofee Nieuwe Stijl

Dinsdag 28 april 2015

Door Redactie

Apeldoorn Trofee

Apeldoorn Trofee nieuwe stijl

De Apeldoorn Trofee wordt dit jaar uitgebreid met een Junior Trofee. De uitreiking van deze twee trofeeën vindt plaats op 6 oktober in de Apenheul. Aanmelding voor nominaties zijn vanaf heden welkom via de site ApeldoornTrofee.nl. De trofee krijgt een nieuwe uiterlijk en is geen wisseltrofee meer. De huidige wisseltrofee gaat naar één van de winnaars van de afgelopen jaren. Ook die winnaar wordt 6 oktober bekend gemaakt.

Klinkt cliché

De Apeldoorn Trofee is de prijs voor een vrijwilligersorganisatie of (burger/vrijwilligers) initiatief, die zich onderscheidt, of een nieuwe ontwikkeling in gang zet. Kortom een initiatief dat het vrijwilligerswerk in Apeldoorn op de kaart zet, anderen inspireert om ook vrijwilligerswerk te gaan doen en het vrijwilligerswerk in al haar verscheidenheid zichtbaar maakt. Het doel van de Apeldoorn Trofee is de waardering uit te kunnen spreken voor het werk dat vele vrijwilligers in Apeldoorn uitvoeren. Het klinkt cliché: maar vrijwilligerswerk is de smeerolie van de samenleving. De organisatie van de activiteiten op Koningsdag is daar nu een mooi voorbeeld van.

Dank-je-wel-event

Voorheen was deze prijs een initiatief van de Gemeente Apeldoorn. In verband met bezuinigingen moest deze prijs in 2011 geschrapt worden. Een paar juryleden wilde dat niet laten gebeuren en heeft via sponsoring een doorstart gemaakt van deze vrijwilligersprijs. Zij heeft dit al drie jaar op rij, succesvol kunnen koppelen aan een dank-je-wel-event op een locatie / moment waar veel vrijwilligers konden worden ontvangen en waar ook de wethouder en/of burgemeester de waardering uitsprak.

Geen grens

De uitreiking van de Apeldoorn Trofee in 2014 overtrof de voorgaande uitreikingen. Ook dit jaar gaat de jury er weer een verrassende happening van maken. Geen filmavond deze keer. Voor sommige vrijwilligers misschien jammer, maar een verandering leidt wellicht tot een andere belangstelling en aandacht voor de Apeldoornse Vrijwilligersprijs. Voor 6 oktober zijn de Apeldoornse vrijwilligers uitgenodigd voor een middagje Apenheul. Was de jury vorig jaar nog gelimiteerd in het kunnen uitnodigen van vrijwilligers. Met dank aan Apenheul, hoeft zij qua aantal dit jaar geen grens te stellen.

Hoeveel zijn vrijwilligers u waard?

Het verrassende van vorig jaar waren de prijzen in natura die de jury onder ander van diverse (Apeldoornse) bedrijven hebben mogen ontvangen. Hiermee heeft zij veel meer vrijwiligersprojecten in de schijnwerpers kunnen zetten. Dit jaar wil zij nog meer organisaties verrassen met een blijk van waardering. Met de vraag “Hoeveel zijn vrijwilligers u waard” nodigt de jury van de Apeldoorn Trofee de Apeldoornse ondernemers uit hetzij in natura hetzij in euro’s een bijdrage te leveren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!