Apeldoorn verwelkomt Sinterklaas online

Donderdag 12 november 2020

Door Redactie

Still uit de eerste aflevering

Het bleef lange tijd onduidelijk hoe Apeldoorn Sinterklaas dit jaar zou verwelkomen. Tot vandaag, donderdag 12 november. De gemeente heeft namelijk bekendgemaakt dat Apeldoorn de Sint dit jaar online zal gaan verwelkomen. Met een Apeldoorns Sinterklaasjournaal.

Komt Sinterklaas toch naar Apeldoorn? Hoe gaat hij ervoor zorgen dat alle Apeldoornse kinderen een cadeautje krijgen? En waar is Sinterklaas nu? Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal houdt je op de hoogte. Vanaf 20 november wekelijks te zien bij RTV Apeldoorn en op Sintinapeldoorn.nl. In 3 afleveringen neemt presentator Jan de Hoop de Apeldoornse kinderen mee in alle ontwikkelingen rondom de komst van de Sint naar Apeldoorn.

Voorproefje

De eerste aflevering staat op 20 november op Sintinapeldoorn.nl. De tweede volgt op 27 november en de laatste uitzending van Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal is op 4 december. Een eerste kijkje in de studio zie je hier. Het digitale journaal sluit naadloos aan op een verrassingspakket dat we de onderbouwklassen van Apeldoornse basisscholen hebben aangeboden. Met dit pakket kunnen de kinderen de Apeldoornse perikelen rondom Sinterklaas in de klas verder beleven. Meesters en juffen die de gemeente Apeldoorn toch gemist heeft, kunnen zich alsnog aanmelden via sintinapeldoorn@gmail.com.

Door alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het in 2020 niet mogelijk om een fysieke intocht te organiseren in Apeldoorn. Een tegenvaller na het landelijke spektakel in 2019. Antoine Joosten, voorzitter van de Stichting Apeldoornse Sinterklaasintocht: “Ja, dat is natuurlijk balen. We hadden graag voortgeborduurd op vorig jaar, toen de stad vol en het feest groot was. Maar dat kan helaas niet. Dus hebben we een alternatief gezocht. Met Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal hopen we dat feest van vorig jaar toch nog een beetje voort te zetten in de woonkamers van de Apeldoornse kinderen.”

Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal en het verrassingspakket zijn een initiatief van de Stichting Apeldoornse Sinterklaasintocht en Tim Koldenhof Producties & Events.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!