Apeldoorn verwerft plekje in Mooi Nederland

Vrijdag 8 april 2011

Door Tom de Vries

Aanstaande maandag, 11 april ontvangt de burgemeester van Apeldoorn, Fred de Graaf, het eerste velletje van Apeldoorn. Deze hoort bij de ‘Mooi Nederland’ collectie. Wat deze serie daterend vanaf begin 2005 nu zo uniek maakt is niet alleen de uitstraling. – Ook zijn verkooppunt telt mee. Zo zijn de velletjes alleen te koop in hun eigen plaats. Voor een postzegelverzamelaar best lastig om te verzamelen.

Omdat ik ze al postfris vanaf het prille begin bezit, lijkt het mij wel zo leuk om iets te vertellen over waarom ik deze verzameling ben begonnen: Net als mijn kinderpostzegelverzameling, waarvan enkel 1926 en 1930 ontbreekt verzamel ik alles postfris, zelfs de achterkant heeft zijn originele gom! Best uniek, het gaat namelijk om zegels voor de oorlog.

Op een zekere dag, medio 2010 wekt de ‘Mooi Nederland’ collectie mijn interesse, het begin van een bijna even zo dure hobby als het verzamelen van kinderpostzegels, uiteraard wel hobby’s met een kroontje erop! Best duur om al die velletjes (t/m 2007, 10 velletjes per jaargang, daarna vijf.) in één keer op de kop te tikken. Gelukkig heb ik een schoonpa dat fanatiek bezig is op het gebied van postzegels, dit scheelt de helft.

Uiteraard wist ik in 2010 al dat Apeldoorn vroeg of laat zijn eigen velletje zal gaan krijgen. – Alleen maar extra spannend dus! Nu, een jaar later mag ik zelf aanwezig zijn bij de persbijeenkomst van dit unieke velletje, tja, wat wil je als postzegelverzamelaar nog meer?

Omdat men overal wel kan lezen wat er zoal op het velletje staat afgebeeld ga ik hier niet dieper op in, wel ben ik blijkbaar als enige een beetje teleurgesteld in zijn uitstraling. Had andere locaties en plaatjes in gedachten dan de grafisch ontwerper Huug Schipper voor ogen heeft gehad. Al met al is het zeker ook geen lelijk velletje, het geheel oogt vrij zomers, laat verder veel van ons geliefd Apeldoorn zien. – En toch, toch wacht ik nog even tot eind 2011… koop ik gelijk de hele serie van dit jaar. Tja, Nederland blijft duur om te verzamelen… maar om nu alleen een velletje van Apeldoorn te bezitten…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!