Apeldoorner Marc Floor hoopt door deelname aan The Voice Kids op groter bereik

Woensdag 21 april 2021

Door Carla van Vliet

Kijk je wel eens naar The Voice Kids? Dan weet je dat alle kinderen om een eigen reden meedoen aan deze zangwedstrijd van RTL 4. Sommigen dromen van roem en rijkdom, anderen hopen op een ontdekking voor een rol in een grote musical, of van het 06-nummer van een van de bekende coaches. De optredens zijn vaak aandoenlijk en schattig. Maar soms hoor je een stem die je raakt en waar de muzikaliteit vanaf druipt. Eén zo’n stem is van de Apeldoornse Marc Floor ten Brinke (14). Het kost even moeite hem te pakken te krijgen, dit blijkt (nu al) alleen via een officieel management te kunnen. Daarbij gaat hij natuurlijk gewoon naar school en als wij hem bellen zit hij net midden in de toetsweek. Wat volgt is een gesprek met een enthousiaste, welbespraakte Marc Floor, die goed weet wat hij wil met zijn leven. Op bescheiden wijze vertelt hij echt voor de muziek te gaan.

Hoe gaat het met je?

“Goed! Vandaag toets Duits gehad, het ging wel goed, maar grammatica vind ik lastig hoor. Maandag alleen nog wiskunde en dan zit het er weer op. Ik had eigenlijk een HAVO/MAVO advies, maar doe nu MAVO 3  omdat dat beter bij me past. Ik ben niet zo van het leren, haha! In de muziek gaat ook veel tijd zitten.”

En hoe gaat het sinds je optreden bij The Voice Kids op 2 april?

“Ik moet zeggen, er komt sindsdien wel heel veel op me af. Ik heb echt mega veel reacties gekregen. Veel dm’s en appjes. En op mijn Instagram @marc.ftb is het aantal volgers bijna verdubbeld, tot  meer dan 40.000! Daarnaast zing ik veel, thuis of in de studio. Per dag ben ik wel 3 tot 4 uur bezig met muziek. Dat is inclusief schrijven, dingen voorbereiden, uitwerken, enzo.”

Studio? Dat klinkt serieus!

“Dat kan ik uitleggen. Bij een muziekavond van school bestond de hoofdprijs uit een opname maken bij Lapanouse Music, een studio in Hilversum. Dat beviel zo goed dat ik daar nog steeds kom. Ik neem regelmatig covers op, die je op mijn Insta kunt bekijken.”

Even terug naar The Voice, je zag er heel ontspannen uit…

“Nou, in het begin was ik heel zenuwachtig hoor. Als je goed kijkt zie je mijn hand in het begin best wel trillen. Maar naarmate ik verder in het nummer zat, ging het makkelijker. Ik probeer altijd in een nummer te kruipen en heb daar vaak mijn ogen bij dicht.”

En toen zag je opeens 4 gedraaide stoelen. Wat dacht je?

“Ik dacht, dat gaat goed! ik was er heel blij mee.”

Je koos voor Snelle, was je dat al van plan?

“Eerlijk gezegd niet, want ik stond overal open voor. En heb afgewacht wie ik zou kiezen tot het moment daar was. Ik wilde graag de persoon die het meest bij mij zou passen. En ik ben zo blij met mijn keuze. Snelle, artiestennaam van Lars Bos, is echt heel lief en leuk en hij leert mij van alles. Een goed keuze dus.”

Ali B. benoemde jou als potentiële winnaar?

“Haha, dat kan ik alleen maar zien als een groot compliment, natuurlijk! We gaan het zien, er zijn veel goede kandidaten.”

Je zong ‘You are the reason’ van Calum Scott, een bewuste keuze?

“Zeker, want er zit een mooi verhaal in en het paste goed bij mijn stem.”

Heeft dit singersongwriter- genre je voorkeur?

“Ja, dat vind ik fijn om te doen, maar ik zing ook heel graag ballads. Dat is ook de reden waarom ik hier aan meedoe. Ik wil mijn bereik vergoten, nog meer volgers krijgen. En heel veel mooie muziek maken, wat mensen mooi vinden. Ik zou het tof vinden om mensen te inspireren met mijn muziek en omgekeerd raak ik daardoor dan weer geïnspireerd.”

Je probeert mensen ook te inspireren met je stichting hè?

“Samen met mijn zus en broertjes hebben we de Stichting Just a Million opgericht tijdens de coronaperiode. Wij hebben het goed, maar veel andere kinderen niet, ook hier in Nederland. We zagen de overheid 1 miljard euro vrijmaken voor mensen in nood en wij besloten 0,1 % van dat bedrag in te zamelen. Dit is nog altijd wel een miljoen! Op www.justamillion.nl kan iedereen iets doneren, al is het maar 1 euro. Intussen staat de teller al op 40.000 euro. Om extra aandacht te vragen, heb ik samen met mijn zus het lied ‘Een plek voor jou en mij’ geschreven, en als videoclip opgenomen in Lesbos. Het lied gaat er over dat iedereen een plek waar liefde is verdient. Niet alleen op Lesbos maar overal. Het is fijn dat ik mijn muziek kan inzetten voor anderen.”

Je bent wel erg van het helpen, hè?    

“Tja, dat heb ik van huis uit meegekregen. Wij wonen in een voormalige school. Zelf wonen we met ons gezin in één deel. Het tweede deel fungeert als buurthuis, daar organiseren we veel activiteiten en evenementen voor de buurt. Het derde deel van de school is ingericht om mensen een periode te laten wonen, die extra zorg en aandacht nodig hebben. Kijk anders even op Instagram @oldschoolfamily.nl ”

Waar ben je over 5 jaar te vinden?

“Wow! Even denken. Ik ga er vanuit dat de corona dan wel weg is en dan hoop ik heel veel op te treden. Dat ik mijn geld kan verdienen met mensen te inspireren en kracht te geven, door middel van mijn muziek. Ik hoop echt dat ik dan in staat ben mijn grootste passie te uiten. En dan maakt het me niet uit of het voor 2 mensen is of voor 20.000, zolang mensen zich maar geraakt voelen.”

 

Bekijk hieronder de clip ‘Een plek voor jou en mij’ in het kader van Just a Million:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!