Apeldoorner Pascal Tiemens (15) als Edukans verslaggever naar Ethiopi

Zondag 13 februari 2011

Door Randy Gasper

Foto: flowerandthedog.nl

In de voorjaarsvakantie (17 tot 26 februari 2011) vertrekt Pascal Tiemens  van Veluws College Walterbosch samen met 52 andere middelbare scholieren naar Ethiopië. Veluws College Walterbosch doet mee met Edukans Going Global, een internationaliseringprogramma dat jongeren betrekt bij ontwikkelingswerk. Het is de veertiende keer dat Edukans het programma organiseert. Dit jaar doen 45 scholen mee.

Op het Walterbosch hebben 25 leerlingen gesolliciteerd naar de functie van verslaggever in Ethiopië. Ze hebben een brief met cv gestuurd en een presentatie gehouden voor een sollicitatiecommissie van docenten en Edukansmedewerkers. De 15-jarige Pascal Tiemens uit Apeldoorn kwam als beste uit de bus.

‘Ethiopia here we come’

Pascal Tiemens wordt goed voorbereid op de reis. In december ontmoette hij  voor het eerst de 52 andere leerlingen en zaterdag 15 januari was er een trainingsdag. Hij maakte kennis met de Ethiopische cultuur tijdens de ‘Ethiopia here we come!’-quiz. Vakmensen trainden de leerlingen in het maken van foto’s, het schrijven van artikelen en het houden van interviews voor tv. Ook discussieerden de deelnemers over de situatie van kinderrechten, zowel in Nederland als Ethiopië.

De reis

Pascal Tiemens ontmoet tijdens de reis Ethiopische leeftijdgenoten en werkt samen met hen aan een project over onderwijs en kinderrechten. Twee Nederlandse graffiti-kunstenaars reizen met een van de groepen mee om het project vorm te geven. Ook reist 3FM-DJ Miranda van Holland (EO) samen met een redacteur mee. Zij doen dagelijks verslag van de reis via www.xnoizz.nl en op zondagavond 20 februari rond 22.30 uur live in het 3FM-programma Jouw WeekendFinale.

Financiële actie

Na de reis doet Pascal Tiemens op school uitgebreid verslag van de onuitwisbare ervaringen. Ook zal hij samen met andere leerlingen van V.C. Walterbosch actie voeren voor de projecten die hij in Ethiopië heeft bezocht. Het programma van Going Global vergroot de betrokkenheid van jongeren bij ontwikkelingswerk.

(Foto: flowerandthedog.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!