Apeldoorns Gidsen Collectief vanaf 15 juli weer op pad

Vrijdag 19 juni 2020

Door Redactie

Geïnteresseerden kunnen binnenkort weer meewandelen met een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief. Vanaf 15 juli gaat het collectief weer op pad. Ze mijden wel de drukte, daarom wandelen ze alleen in de wijken. De organisatie volgt niet meer de kalender, maar je mag zelf kiezen waar en wanneer.

Dit zijn de voorwaarden

  • Je kiest zelf een wandeling en een tijdstip
  • Per 6 personen wordt 1 gids ingezet
  • Je reserveert minimaal 3 dagen van tevoren
  • De kosten (30 euro per gids) maak je over aan het AGC
  • Ze houden ons aan de regels van het RIVM, waaronder de 1,5 meter afstand

Zo kan je je eigen stad beter leren kennen. Bezoek eens een wijk waar je anders nooit komt, of waar je meer van wilt weten. Wat zou je zeggen van een wandeling door de Parkenbuurt, een beschermd stadgezicht, evenals de Metaalbuurt, dat tevens één van de best bewaarde tuindorpen van ons land is. Of je kiest voor wellicht de bekendste laan van Nederland, de Loolaan. Een allee met allure. Ook de Indische Buurt is een wijk om te ontdekken, met bijzondere architectuur en zelfs grafheuvels. Kerschoten, gebouwd volgens een Scandinavisch model, is een mooi voorbeeld van een wederopbouw-wijk.

Het Zwitsalterrein met zijn bijzondere geschiedenis en zijn huidige gebruikers, heeft een eigen verhaal. Een wandeling langs de Grift en het Kanaal is een leerzame belevenis. Water in de stad is de titel van deze rondleiding.

Of wilde je eigenlijk al eens Hoog Soeren , één van de 50 mooiste dorpen van Nederland, verkennen? Het kan allemaal, op uw eigen tijdstip en met uw eigen gids(en). Elke wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt dus kiezen uit: De Parkenbuurt, De Metaalbuurt, De Loolaan, De Indische Buurt, Het Zwitsalterrein, Hoog Soeren en Water in de stad.

Op de website, www.apeldoornsgidsencollectief.nl en in de folder staat meer informatie over deze wandelingen. Je kunt nu al een wandeling aanvragen op 06-39380517 of op info@apeldoornsgidsencollectief.nl . De coördinator neemt dan contact met je op. Helaas kunnen voorlopig de overige wandelingen niet worden uitgevoerd. Ook de kalender in de folder en de aldaar genoemde prijzen en tijdstippen zijn hierbij komen te vervallen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!