Apeldoorns Muziek Festival viert 90 jaar muziek

Woensdag 12 juni 2024

Door Redactie

Het Apeldoorns Muziek Festival 2024 vindt op zaterdag 6 juli plaats in Theater & Concert Orpheus. Veertien muziekgezelschappen en zeventien koren zullen optreden ter ere van het 90-jarig bestaan van de Apeldoornse Muziekfederatie.

Feestelijke opening

Het festival wordt georganiseerd door de Apeldoornse Muziekfederatie (AMF) in samenwerking met de Apeldoornse Korenfederatie (AKF). De festiviteiten beginnen om 12:00 uur met het eerste koor als opwarmer. Om 12:30 uur verrichten wethouder Peter Messerschmidt en kinderburgemeester Jahnaoh de officiële openingshandeling. De kinderburgemeester is speciaal aanwezig vanwege de activiteiten voor kinderen, waaronder het uitproberen van muziekinstrumenten en een optreden van een Apeldoorns kinderkoor, begeleid door een orkest van jonge en volwassen muzikanten.

Muziek en meer

Naast de muzikale optredens is er ook een tentoonstelling die 90 jaar muziekgeschiedenis in Apeldoorn belicht met verhalen en beelden. Het festival vindt plaats in diverse zalen van Orpheus en duurt tot 23:00 uur. De toegang is gratis, maar het is wenselijk om van tevoren een kaartje te bestellen zodat de organisatie rekening kan houden met het aantal bezoekers.

Meer informatie, het volledige festivalprogramma en het bestellen van kaartjes vind je op de website van de AMF.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!