Apeldoorns paar moet trouwen onder kermisherrie

Donderdag 20 april 2017

Door Daniel van Harmelen

Nee, blij zijn ze er niet mee. Fieke en Christiaan willen morgen, vrijdag 21 april, trouwen. De dag is tot in de puntjes gepland. Maar als ze een aanplakbiljet zien hangen met daarop de aankondiging van een gezellige, maar ook erg luide kermis, zinkt de pret ze even in de schoenen.

Christiaan hing gelijk in de telefoon met de gemeente Apeldoorn. Of het klopte dat de kermis tijdens hun ja-woord in volle gang is. En of er iets geregeld kon worden. Maar bovenal ,,om een excuses te krijgen. Het is volgens de gemeente Apeldoorn normaal om bij het verlenen van een vergunning iedereen op de hoogte te stellen die op die dag trouwt. Wij zijn de enigen die zouden trouwen die dag. En ze zijn ons alsnog vergeten te bellen”, beweert Christiaan. De gemeentewoordvoerder zegt niet te weten waar het fout gegaan is. ,,We hebben wel gebeld”, zegt hij in een reactie.

De burgerlijke stand komt het paar wel tegemoet; nu ze niet op het Marktplein kunnen parkeren, maar in de betaalde parkeergarage moeten staan – en vergeet de gasten niet – wil de gemeente die kosten wel op zich nemen. Daarnaast is Christiaan toch een beetje opgelucht; tijdens de ceremonie zou de herrie van de kermis bijna niet te horen zijn. Alleen bij het binnenkomen en verlaten van het oude Raadhuis is het geloei te horen, vernam hij. ,,En dat vinden we erg vervelend. Dat drukt de pret op zo’n moment.”

Het stel hoopt dat toekomstige bruiden en bruidegommen eerder op de hoogte gebracht worden van de evenementen op het Marktplein. In een reactie laat de gemeente Apeldoorn weten dat die de situatie betreurt.  De gemeente zou nog andere tijden en locaties voorgesteld hebben, maar zoals Christiaan zelf zegt: ,,Zo een paar dagen voor de bruiloft is dat niet meer te veranderen”.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!