Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoornse Aïshya in finale Miss Beauty of Gelderland

Dinsdag 12 april 2016

Door Redactie

Een bijzondere tijd voor de Apeldoornse Aïshya van Veen. De zeventienjarige schone is finalist van Miss Beauty Gelderland. ,,Super spannend en super leuk”, meldt ze. Voordat ze in de finale belandde, moest ze eerst door een casting heen. ,,Je kon je aanmelden via de site zoals ik ook had gedaan. In totaal waren er 250 aanmeldingen waarvan er 120 werden uitgenodigd voor de casting en daaruit zouden er 15 meiden per categorie doorgaan.”

In totaal zijn er twee categorieën: de ’teens’ van 15 tot 19 jaar en de beauty’s van 20 tot 26. ,,Na de eerste 2 rondes, de voorstelronde en de bikinironde, kwam de eerste selectie. Hiervan gingen een paar meiden al naar huis; de rest was door naar de volgende en de laatste ronde. Dat was de Engelse vragenronde. Mijn vraag was: ‘wie heeft een moeilijker leven: de man of de vrouw?’ Na deze vragenronde werd het tijd voor de uitslag wie er door was naar de finale. En gelukkig was ik door!”

,,Ik heb gemerkt ook met de casting dat deze missverkiezing niet alleen draait om de beauty”, licht ze toe. ,,Ik denk meer dat de ‘beauty’ in je bepaald hoe mooi je werkelijk bent. Het gaat hier niet om dun of dik, lang of klein, of waar je vandaan komt, maar om wie je bent. Dat vind ik ook zo super aan de miss verkiezing. Samen met alle missen gaan we leuke dingen doen om elkaar beter te leren kennen. Want het is geen strijd tegen elkaar, maar met elkaar en dat telt ook. Zoals tweede paasdag, toen gingen we paintballen.”

Verder krijgen de meiden ook nog catwalktraining en fotoshoots. De organisatie kiest elk jaar een goed doel om te steunen. Dit jaar is dit Stichting Haarwensen, de stichting die pruiken laat maken voor kinderen die kaal zijn Dit wordt gedaan van gedoneerd haar. ,,Dit vind ik zelf echt super goed. Dat betekent dat elke provincie die meedoet Stichting Haarwensen steunt. Ik ben op dit moment bezig met een actie zodat er meer geld opgehaald kan worden voor Stichting Haarwensen.”

Aïshya is laaiend enthousiast over haar finaleplek. ,,Ik vind het echt te gek dat ik in de finale sta, zoveel nieuwe kansen en ervaringen. Ik had het bij de casting totaal niet verwacht. Zoveel mooie en lieve meiden. Ik had echt niet verwacht dat ik zo ver zou komen. Winnen is leuk. Dat vind iedereen. Maar ik ben überhaupt al blij dat ik zover gekomen ben. En voor mijn gevoel win ik al door alle nieuwe ervaringen.”

Het avontuur van Aïshya is te volgen via haat Facebook, en de Facebook van de organisatie Miss Beauty of Gelderland. Stemmen op deze Apeldoornse kan door Poll Gelderland Aishya te smsen naar 3010. Op 11 juni wordt bekend wie Miss Beauty Gelderland wordt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?