Apeldoornse basisschool Het Web te zien in Het Kerst Muziekgala

Woensdag 15 december 2021

Door Dione Lam

unsplash

De 10-jarige Samanta Stachon van basisschool Het Web, uit de wijk Zevenhuizen, heeft een dag meegemaakt om nooit te vergeten. Ze mocht met de Koningin een praatje maken, Jamai zien optreden én haar school komt ook nog eens op televisie. Vanavond, woensdag 15 december, is Het Web op NPO 1 te zien in Het Kerst Muziekgala. Samen met 11 andere basisscholen treden ze om 20.35 uur op.

Spannend

De opnames voor het programma waren al vorige week donderdag, 9 december, in Omnisport. Toen kon Samanta de koningin al ontmoeten. “Ik was wel nerveus hoor”, vertelt ze. “Je praat toch met de koningin hè? Ze was heel lief en wenste ons veel succes met de voorstelling. Ik heb haar helaas geen vragen mogen stellen, maar ik vond het heel gaaf om mee te maken.” Ze mocht Máxima namens Het Web ontmoeten en met haar een praatje maken, ondanks de zware coronaprotocollen.

De reden dat ze de koningin mochten ontmoeten, was omdat de basisschool 1 van de 12 basisscholen is die deel uitmaakt van ‘de Grootste Schoolband van Nederland’. Daarom mogen ze ook optreden in Het Kerst Muziekgala. “Ik heb dus Máxima ontmoet, én ik mocht vooraan staan. De camera kwam af en toe enorm dichtbij, dus ik sta vol in beeld”, legt Samanta verder uit. “Ik vind het heel leuk dat we dit in de klas doen, omdat het inderdaad zelfvertrouwen geeft. Als het fout gaat is het niet erg. In de pauze zijn we nu ook vaak aan het dansen.” Naast een optreden op televisie, mogen ze vandaag ook optreden in het Woonzorgcentrum Koningin Wilhelmina bij Anklaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!