Apeldoornse Bertus nu officieel topkok

Vrijdag 31 mei 2019

Door David Levie

De prestigieuze club van topkoks Euro-Toques is sinds deze week een lid rijker. Apeldoorner Bertus Stijf, eigenaar van het restaurant Het Veluws Eethuis in Wissel, is na een strenge ballotage toegelaten tot dit selecte gezelschap.

„De kroon op mijn werk’’, aldus de man die geheel  volgens de regels van de club, die hem officieel met een zwaardslag inaugureerde met verse producten kookt.  Ook duurzaam en authentiek staan hoog in het vaandel van Euro-Toques en Bertus. Hetgeen betekent hij zoveel mogelijk werkt met vlees, vis, kaas en groenten uit zijn eigen streek. Te midden van collega’s waaronder tv-kok Huub Oudshoorn was het in Wissel een gezellige boel. Presentator  Jan de Hoop was een van de aanwezigen.

Het Veluws Eethuis is op zich een eenvoudig restaurant. Maar Bertus Stijf heeft het door zijn kookkunst naar een dusdanig hoog niveau getild dat het kan wedijveren met zijn creatieve collega Gerwin Sanders van Twenty2 aan de Van Kinsbergenstraat.

Morgen (zaterdag 1 juni) is de rubriek In Beeld van Apeldoorn Direct gewijd aan Bertus Stijf (op de foto tweede van links in pak), die in het recente verleden nog aan de rand van de afgrond balanceerde…..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!