Apeldoornse Jeugdorkesten maken nieuwe start tijdens Orkestendag

Vrijdag 1 september 2017

Door Redactie

Alle veranderingen binnen Gigant en Markant die geleid hebben tot Gigant, markant in cultuur, hebben ook hun weerslag gehad op de Apeldoornse Jeugdorkesten. In de nieuwe opzet en doelstellingen van Gigant, markant in cultuur, konden de activiteiten van de orkesten wel binnen het pand, maar niet binnen deze organisatie blijven voortbestaan. Een pasklare oplossing leek niet voor handen.

Een doorstart dankzij enthousiaste ouders
Na een turbulente en onzekere periode van veel en goed overleg, hebben enkele ouders van orkestleden in het late voorjaar van 2017 de handen in elkaar geslagen. Zij vormen nu het bestuur van de nieuw opgerichte Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten en dragen er zorg voor dat de orkesten op eigen benen kunnen staan. Gelukkig is de samenwerking met Gigant, markant in cultuur en met de SPM-A (Stichting Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn) uitstekend. De nieuwe bestuurders ervaren vanuit deze hoek veel medewerking en steun bij hun ontdekkingstocht. De Apeldoornse Jeugdorkesten zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en verwachten de komende tijd mooie dingen te gaan neerzetten.

Meer leden zijn welkom en nodig
Om een solide basis neer te kunnen zetten voor de orkesten, is groei nodig. Op dit moment hebben ze drie orkesten, afhankelijk van leeftijd en geoefendheid. Twee vaste dirigenten zorgen voor de muzikale invulling. Geïnteresseerden kunnen zich via info@a-jo.nl aanmelden om vrijblijvend bij onze wekelijkse repetitie te komen kijken.

Orkestendag op 9 september
En dan is er de Orkestendag op zaterdag 9 september 2017, de nieuwe start voor de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten. Geïnteresseerden van 9 tot circa 25 jaar die een (akoestisch) instrument bespelen kunnen zich aanmelden om op deze dag, samen met de orkestleden, te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Veel ervaring is niet nodig, enthousiasme wel. Start 10.00 u. Locatie: Gigant mic, Nieuwstraat Apeldoorn. Deelname is gratis en voor een lunch wordt gezorgd.

Serious Orkest voor 3FM Serious Request
Een voorbeeld van de vele activiteiten van de Apeldoornse Jeugdorkesten is ‘Serious Orkest voor 3FM Serious Request’. Vanaf het najaar tot en met december zullen de Apeldoornse Jeugdorkesten diverse acties opzetten om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. De orkesten zijn dan bijvoorbeeld ’te huur’ voor een evenement, bedrijfsfeestje of iets dergelijks. Ook komt er een ‘MAESTRO voor 3FM Serious Request’: wie durft de uitdaging aan om een groot orkest te dirigeren, uiteraard tegen betaling voor het goede doel. De eerste donaties zijn al binnen, maar meer bijdragen en mogelijkheden om op te treden zijn welkom.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!