Apeldoornse kerken zetten actie op voor mensen met minder inkomen

Donderdag 13 januari 2022

Door Dione Lam

Archief | Mariakerk

De sterke stijging van de energieprijzen en hoge inflatie is niet voor iedereen makkelijk te betalen. Dagelijks word het stukken duurder en dat is vooral minder fijn voor de mensen met een laag inkomen, want hoe moeten zij dat betalen? De kerken in Apeldoorn hebben hierop wat bedacht, namelijk de actie: Apeldoorn geeft warmte.

Christelijk Noodfonds Apeldoorn

De actie is al een tijdje bezig, sinds december 2021. Al jarenlang word de andere actie ‘Vakantiegeld Samen Delen’ georganiseerd door de kerken in Apeldoorn. Via het Christelijk Noodfonds Apeldoorn organiseren ze de actie ‘Apeldoorn geeft warmte’. Wie het goed heeft kan door deze actie geld delen met de Apeldoorners die het nu moeilijk hebben. De kerken geloven in verbondenheid tussen de mensen, juist in deze tijd.

Aanvragen en ontvangen

Mensen kunnen aangedragen worden door onder andere de Voedselbank, Schuldhulpmaatje en het Leger des Heils Apeldoorn. De actie loopt tot 14 februari 2022. Als ontvanger krijg je een bedrag aan cadeaubonnen voor boodschappen van een supermarkt. Het gaat om een gift in natura, waardoor er geen probleem is als je onder de participatiewet valt of in schuldhulpverlening zit.

Wil je doneren of een aanvraag doen? Dat kan! Scan de QR code op de website. Iedereen mag meedoen, als gever of ontvanger. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn. De actie gaat om verbondenheid, van mensen voor mensen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!