Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoornse kinderboerderijen blijven dicht ondanks versoepelingen

Woensdag 18 november 2020

Door Redactie

Archief | Kinderparadijs Malkenschoten

Het leek goed nieuws: de kinderboerderijen mogen weer open vanaf morgen (donderdag 19 november). Premier Mark Rutte kondigde voorzichtige versoepelingen aan en dus mogen we er heel langzaam weer een beetje op uit. Maar toch blijven de kinderboerderijen dicht. En dat heeft niks met corona te maken.

“Dit heeft niet met de coronamaatregelen te maken, maar met extra maatregelen vanwege een recente vogelgriep uitbraak in de regio”, melden de kinderboerderijen op Facebook. “We zijn in overleg met betrokken instanties om ons park zo veilig mogelijk te maken voor bezoekers.”

Ophokplicht

Vorige week nog werd er onder meer vogelgriep vastgesteld in Terwolde. Een eendenfokker moest 20.000 van zijn eenden laten ruimen. Sinds februari geldt er al een ophokplicht voor commercieel gehouden vogels in heel Nederland. De afgelopen weken stierven er honderden wilde vogels aan de vogelgriep. Vogels kunnen elkaar besmetten door direct contact, door de lucht of via besmet materiaal, zoals mest. In sommige gevallen kan het virus ook overgaan van dier op mens, maar dit gebeurt dan alleen als er sprake is van intensief contact tussen besmette dieren en mensen, meldt het RIVM.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?