Apeldoornse Kirsten Regtop houdt benefietactie voor slachtoffers psychisch geweld

Donderdag 17 juni 2021

Door Redactie

Gonda Meurs

Psychisch geweld komt veel voor en laat daarbij ook veel slachtoffers achter. De Apeldoornse Kirsten Regtop zet zich al een tijdje in om die slachtoffers passende hulp te bieden en psychisch geweld te stoppen. Ze heeft een benefietactie opgezet met 5 online masterclasses gegeven door deskundigen op dit gebied. Deze zijn eind juni en de opbrengst gaat naar slachtoffers van psychisch geweld. Zo kunnen zij een nieuwe start krijgen.

Masterclasses

De benefietactie is in de vierde week van juni en start op dinsdag 22 juni. Allerlei verschillende professionals en deskundigen geven online masterclasses op het gebied van psychisch geweld. Jeanette Schasfoort is als eerste aan de beurt op 22 juni en begint om 10.00 uur; zij gaat het hebben over wat psychisch geweld precies is. Op woensdag 23 juni om 15.00 uur is Fabriek69 aan de beurt. Bij hen gaat het over wat je wel of niet moet doen bij seksueel geweld. Daarna volgt op donderdag 24 juni Ester Wijnen samen met Kirsten zelf. Zij zullen om 10.00 uur beginnen en praten over het maken van een betere verbinding met slachtoffers.

De week daarop, namelijk op maandag 28 juni, gaan de masterclasses verder. Enliven Social Enterprise gaat samen met Kirsten een virtual reality demonstratie geven. Om 14.00 uur gaan zij, aan de hand van VR, psycho-educatie geven aan een kind. Als laatste zijn Sietske Dijkstra en Hameeda Lakho op dinsdag 29 juni. Het onderwerp van de laatste masterclass is moed bij de aanpak van huiselijk geweld en start om 13.30 uur. Een masterclass aanvragen kan op de website van Kirsten, daar is ook nog verdere informatie van alle verschillende masterclasses te vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!