Apeldoornse Lise fietst voor het Rode Kruis

Vrijdag 29 mei 2020

Door Redactie

De Apeldoornse Lise Koote (27 jaar) moest noodgedwongen stoppen met haar officiersopleiding aan de Militaire Academie in Breda. De opleiding werd gepauzeerd in verband met het coronavirus. Maar dat betekent niet dat Lise stil gaat zitten. Lise wil zich graag inzetten voor het goede doel en zette zelf een fietstour op. In haar eentje gaat ze heel Nederland door fietsen voor het Rode Kruis.

Lise wordt gesponsord door vrienden en familie, daar overnacht ze ook. Er zijn ook hotels die mee willen werken aan de sympathieke actie van Lise en daarom kan ze daar ook af en toe een nachtje slapen. Inmiddels wordt ze gesteund door enkele kleine ondernemers, maar meer sponsoren zijn natuurlijk van harte welkom. Mocht je Lise graag willen sponsoren dan kan dat via deze website. Mee fietsen kan trouwens ook. Ben je benieuwd naar de bezienswaardigheden die Lise onderweg tegen komt? Check dan haar Instagram pagina. Wil je de route van Lise graag volgen, dan kan dat door hier te klikken. Op 1 en 2 juni fietst ze in ieder geval door Apeldoorn heen. ,,Ik fiets 1 juni van Hoogeveen naar Apeldoorn en op 2 juni van Apeldoorn naar Utrecht”, legt ze uit.

Een ander pad

Een aantal maanden geleden gooide ze het roer compleet om en zei ze haar veilige kantoorbaan gedag. Lise ging haar droom achterna: werken voor Defensie. Ze solliciteerde, werd aangenomen en ging intern bij de Militaire Academie in Breda. Maar dat was van korte duur. De opleiding werd dus noodgedwongen gepauzeerd vanwege het coronavirus.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?