Apeldoornse Maartje heeft nog altijd geen heimwee

Donderdag 22 juni 2017

Door Redactie

Al eerder plaatsten we een verhaal over Maartje Smit. Deze Apeldoornse reist de hele wereld over en geniet daar enorm van. Tijd voor een update.

Hoe is het nu met je?
,,Heel goed. Ik zit op dit moment in Cadiz, in Spanje en het is 40 graden dus warm, maar heerlijk.”

Wat heb je allemaal gedaan de afgelopen jaren?
,,Na de Mongol Rally waar ik in Engeland in een auto stapte met 3 vreemden onderweg naar Mongolie heb ik even rondgereisd in Rusland en ben daarna doorgegaan naar Zuid Korea en Japan. Vanuit daar naar Thailand gevlogen om te werken, maar daar vernam ik al snel wat over een cruiseschip die voor 250 euro de Atlantische oceaan zou overvaren naar Brazilië en die heb ik toen genomen. In Brazilië oud en nieuw en carnaval gevierd in Rio en doorgereisd naar Uruguay, Paraguay en Argentinië en uiteindelijk mijn droomreis gemaakt naar Antarctica. Daarna door Patagonia, Chili, Peru en Ecuador en wederom weer de boot gepakt vanuit Colombia naar Portugal. Hier nog even rond Europa gedwaald om er toch weer aan te geloven, om een ‘echte’ baan te nemen.”

Een echte baan?
,,Ja. Ik ging weer werken als projectmanager bij een softwarebedrijf. Dit heb ik welgeteld 4 weken volgehouden en toen ben ik weer gestopt om vervolgens mee te helpen met het opzetten van een nieuwe kroeg in Apeldoorn. Het idee was om dit een zomer te doen maar uiteindelijk toch 5 maanden gebleven, omdat ik het zo leuk vond. Maar toen het weer alleen maar slechter werd en het zelfs een avond ging sneeuwen heb ik weer een enkele reis naar Egypte geboekt. Vervolgens een tuktuk gehuurd en daarmee van Noord naar Zuid India gecrossed, daarna Zuid Afrika en nu zit ik dus in Spanje, omdat ik dichtbij ‘huis/ Nederland’ moet blijven deze zomer.”

Heb je geen heimwee?
,,Nee. Ik heb wel nu af en toe dat ik wel een eigen plekje zou willen hebben, iets waarnaar ik altijd terug kan keren als ik dat zou willen, maar settelen zit er nog niet in.”

Wat staat er op de planning?
,,Mexico! Ik ben een reisje aan het organiseren naar Mexico. Het idee was ontstaan omdat ik moet plannen aangezien ik in Nederland moet zijn deze zomer en ik wil sowieso terug naar Mexico… Nu dacht ik, nu ik het toch van te voren weet waar en wanneer ik ben waarom vraag ik niet aan mijn volgers of ze met me mee willen?! Iedereen mag mee! Ze moeten wel enigszins zelfstandig zijn en van plezier houden, verder heb ik geen eisen. Weer een leuke nieuwe uitdaging, kijken of reisleider misschien wat voor me is, misschien een eigen online reisbureau opzetten… Ik weet het nog niet maar er komt altijd wel weer wat op mijn pad, voor nu gewoon een eenmalig en nu al geslaagd idee.”

Lezers die met Maartje mee willen naar Mexico kunnen mailen naar maartje@wanderlicious.net.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?