Apeldoornse Maurits revalideert en onderneemt: “Het ging wat anders dan gepland”

Woensdag 12 juni 2024

Door Redactie

Op 15-jarige leeftijd begon Maurits ten Napel samen met een goede vriend, die hij kende van de kerk, aan het avontuur dat ZoneFiftyFive heet. “We hadden het over kledingmerken en het leek ons leuk om ons eigen merk te beginnen,” vertelt Maurits. De eerste ontwerpen werden online gemaakt en met de hulp van een vriend van zijn broer kwam het eerste shirtje tot stand. Via een pre-order systeem op Instagram kregen ze al snel hun eerste klanten.

ZoneFiftyFive

Hoewel ze enthousiast van start gingen, bleek het combineren van school, voetbal en het opbouwen van een kledingmerk een uitdaging. “We merkten dat de communicatie best lastig was als je allebei ook heel druk bent met school en voetbal,” legt Maurits uit. Uiteindelijk besloot hij alleen verder te gaan met ZoneFiftyFive.

Na het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het opbouwen van een professionele website, begon het merk echt vorm te krijgen. Maurits zorgde voor een betere leverancier en breidde zijn assortiment uit met geborduurde truien, die snel uitverkocht waren. “Mijn doelgroep is voornamelijk jongeren,” zegt Maurits. “De naam ZoneFiftyFive verwijst naar het netnummer van Apeldoorn, een plek waar ik geboren en getogen ben.”

Anders dan gepland

“Na het eerste shirt wilde ik graag een sweater uitbrengen. Op oudjaarsdag hadden we een fotoshoot, maar het ging anders dan gepland,” vertelt Maurits. Tijdens de viering van Oud en Nieuw, die hij bij vrienden vierde, ging vuurwerk af in zijn hand, waardoor hij drie vingers verloor. “Mijn vrienden houden van vuurwerk afsteken dus ik had wat voor ze meegenomen. Het gebeurde zo snel en door de klap is niet duidelijk hoe het is afgegaan in mijn hand.”

Maurits werd naar Nijmegen gebracht en na een operatie heeft hij daar twee weken gelegen. “Tijdens deze twee weken kreeg ik de foto’s binnen van de fotoshoot van oudjaarsdag, met nog twee handen,” herinnert hij zich. Ondanks de pijn en onzekerheid bleef Maurits werken aan zijn merk. “Mijn tante kwam het ziekenhuis binnen met mijn trui aan,” vertelt hij glimlachend. 

Revalidatie 

Na meerdere ziekenhuisbezoeken, verbandwissels en een huidtransplantatie van zijn been naar zijn hand, is Maurits nu goed aan het herstellen. “Het gaat nu heel goed, ik hoop dat ik in de komende tijd meer tijd kan geven aan ZoneFiftyFive, maar voetbal en school zijn nu even prioriteit,” vertelt hij. “Na de zomer word ik nog verder geopereerd.” Inmiddels heeft hij nog vesten uitgebracht en is hij aan het kijken voor een zomeritem voor ZoneFiftyFive.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!