Apeldoornse organisatie genomineerd voor ‘Beste Overheidsinnovatie 2021’

Dinsdag 27 juli 2021

Door Redactie

Rob Voss

Hoe duurzaam is jouw huis? Waarschijnlijk een vraag die niet iedereen gelijk kan beantwoorden. Ook het verduurzamen van je huis zal veel vragen opleveren. Om inwoners te helpen met beslissingen maken rondom het verduurzamen van hun woning is LEEN, vanuit de gemeente Apeldoorn, opgezet. LEEN is overigens ook onderdeel van het Energiepunt. Hier kun je gratis gadgets lenen die meten hoe duurzaam jouw huis is. Door dit concept maakt LEEN kans op de titel ‘Beste Overheidsinnovatie 2021’. Voor deze titel zijn er nog 41 andere kanshebbers. In september wordt bekend gemaakt welke 10 innovaties meedoen voor 1 van de 3 finaleplekken.

Innovatie

CO2-meters, warmtecamera’s en luchtkwaliteitsmeters. Dat zijn een aantal van de gratis tools die je kan lenen, zo meet je hoe gezond en duurzaam jouw huis is. Bij het Energiepunt kan je ook inspiratie opdoen voor het verduurzamen van je huis. Het doel is om inwoners van de gemeente Apeldoorn te betrekken bij het thema duurzaamheid.

De verkiezing van de titel ‘Beste Overheidsinnovatie 2021’ is gecreëerd om bijzondere innovaties een platform te bieden, kennis uitwisselen en als een inspiratiebron te dienen. De winnaar zal bekend worden gemaakt bij de Overheidsawards op 18 november, de uitreiking van de prijs zal plaatsvinden in de Ridderzaal van het Binnenhof in Den Haag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!