Apeldoornse Rep Ringel zet met Rolling Art Shows nieuwe kunstbeleving neer

Zondag 11 april 2021

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Nog heel even en dan is het zover. Op 23 april gaat de allereerste editie van de Rolling Art Shows van start in Loods 6 te Amsterdam. Bezoekers kunnen 3 dagen lang uitgebreid genieten van bijzondere kunst, fotografie en design. Dit wordt door de kunstenaars zelf gepresenteerd. Apeldoorner Rep Ringel haalde als mede-initiatiefnemer verschillende kunstenaars bij elkaar om dit concept neer te zetten.

“De makers zijn gedurende deze dagen in eigen persoon aanwezig om met de bezoekers in gesprek te gaan over hun kunstwerken, hun inspiraties, de context van hun kunstuitingen en hun manier van werken”, vertelt Rep. “Rolling Art Shows gaat daarmee in tegen de traditionele stroom van al die bekende kunstbeurzen en zet daarmee een geheel nieuwe kunstbeleving neer.”

Geheel anders van kunst genieten

De opzet van Rolling Art Shows is ongekend omdat de focus gericht is op het creëren van een rijke, post-museale beleving van kunst. Daarmee wordt de aanpak van de traditionele grootschalige ‘art events’ vermeden. Hier krijgen de bezoekers de ruimte omdat alle werken op een overzichtelijke wijze gepresenteerd zijn. Onder het genot van muziek en een drankje kunnen zij genieten van de geëxposeerde werken, zoals schilderkunst, fotografie, ruimtelijke kunst (sculpturen en keramiek) en collectable design.

Naast de Apeldoornse Rep Ringel zijn ook werken te zien van Patricia Steur, Frederique Spigt, Narouz Moltzer, Mo Cornelisse, Daan Noppen, Atelier Ruben van Megen, Esmay Wagemans, Erik Hazelhoff Roelfzema Jr, Corine van Voorbergen en Paula Evers.

Info en contact

De, ook Apeldoornse, Organisator Lieuwe van der Chijs staat klaar voor vragen: “Als mensen meer willen weten over de kunst en/of de kunstenaars die centraal staan, of ze willen ze ze persoonlijk spreken, dan is dat mogelijk. Gewoon even contact zoeken.” Lieuwe is te bereiken via 06 54967814, of via info@rollingartshows.com.

Gratis toegang

De organisatie is blij dat na een lange culturele quarantaine het weer mogelijk is bij de Rolling Art Shows, op 23, 24 en 25 april in Loods 6 – KNSM-Laan 143 in Amsterdam, te genieten van kunst en met de kunstenaars in gesprek gaan. De toegang is gratis, maar het is wel het bezoekmoment vooraf te reserveren. Een online afspraak maken voor een tijdslot, is zo geregeld via www.rollingartshows.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!