Apeldoornse Rose Marie naar Wimbledon: ‘Een droom die uitkomt’

Vrijdag 5 juli 2024

Door Kevin van Es

Net geslaagd voor de middelbare school en al voor de tweede keer naar Wimbledon, een droom van velen. Waar dit scenario voor de meeste mensen een droom blijft, is het voor de Apeldoornse Rose Marie Nijkamp (18) werkelijkheid. De tennisster vertelt meer over haar deelname!

Na de Australian Open en Roland Garros, is Wimbledon Junior het volgende grote toernooi waar Rose Marie aan meedoet. Spannend? Voor de Apeldoornse tennisster niet: “Ik heb toernooien eigenlijk nooit als spannend ervaren, ik vind het juist heel leuk. Grote tribunes en het publiek zorgen wel voor een ander gevoel,” vertelt het Apeldoornse tennistalent. De Apeldoornse kijkt er vooral naar uit: “Het is een droom die ik al sinds klein af aan had. Mijn ouders zitten op de tribune en ik heb mijn familie trots gemaakt.

Tweede keer Wimbledon

Het is dus niet Rose eerste keer op het ‘heilige gras’ van Wimbledon: “Twee jaar geleden speelde ik op Wimbledon mijn eerste Grand Slam. Toen heb ik het dubbelspel gewonnen en ben ik in de single tot de derde ronde gekomen. Goede resultaten dus!”

Op dit moment is Rose in Londen, waar het toernooi traditiegetrouw wordt gehouden. Wimbledon is niet zomaar een toernooi, zo vertelt Nijkamp: “Dit is het enige toernooi waar op gras wordt gespeeld, wat als tennisspeler heel speciaal is. Het spel gaat sneller en de bal stuitert niet hoog, het is belangrijk om laag te zitten. Fysiek is het ook heel zwaar om op gras te spelen.” Ook Rose haar outfit is anders dan normaal: “We spelen volledig in het wit en op gras schoenen. Het is écht een uniek toernooi.”

Daisy-voorzitter Rob Berbee is vooral enorm trots op ‘hun’ speelster. “We zijn blij voor Rose, ik weet zeker dat ze het goed gaat doen.” Dit jaar kwam Daisy namens Leadax Daisy uit in de Eredivisie, waar de Apeldoornse tennisclub een knappe prestatie heeft neergezet. “We hebben onze doelstelling meer dan gehaald. Apeldoorn staat op de tenniskaart.”

Het avontuur van Rose Marie op Wimbledon Junior is te volgen op Eurosport, Ziggo Sport en Discovery+

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!