Apeldoornse Saniye vraagt voor Oranjefonds aan vreemden om met haar een kop koffie te drinken

Woensdag 23 mei 2018

Door Redactie

Het Oranjefonds heeft op de Apeldoornse Hoofdstraat een filmpje opgenomen. De Apeldoornse Saniye Zweers speelt hierin de hoofdrol en vraagt aan voor haar onbekende mensen of ze met haar een kopje koffie willen drinken. Zomaar, om gewoon even te kletsen. En voor wie ‘ja’ zegt op de vraag, krijgt het verhaal een verrassende wending.

Wie er namelijk ‘ja’ antwoordt, krijgt als verrassing een stoel om te zitten, een fanfare, een confettikanon, ’the full package’ zullen we maar zeggen. Actrice Saniye vertelt de mensen ook dat ze niet zo lekker in haar vel zit en sommigen lijkt dat behoorlijk af te schrikken. Of misschien zelfs al wel het hele idee van een kopje koffie drinken met een vreemde. Saniye zelf is dan ook positief verrast dat er zoveel jonge mensen positief reageerden op haar vraag, schrijft ze op haar blog. ,,Dat geeft de burger moed: er is rooskleurige toekomst met deze generatie! Grappig trouwens wel dat de mannen unaniem hun relatie erbij haalden. ‘Mijn vrouw zou dat niet leuk vinden’. Mijn antwoord: ‘Daar gaat het me dus niet om, ik wil een gezellig gesprek’, ik zou niet anders durven ahum…”

In totaal reageerden er 5 mensen positief op haar vraag om een kopje koffie te drinken. Saniye: ,,De eerste die hapte was een schuchter meisje met lieve ogen, met haar fiets nog aan de hand. Zij schrok zo van alle aandacht en het feit dat ze voor zoiets kleins zó luidkeels toegejuicht werd, dat de tranen over haar wangen rolden. Zo lief! En de laatste van het rijtje was een dame die haar hart luchtte door te vertellen dat zij altijd voor de ander klaar staat en er emotioneel van wordt als iemand zo moet leuren voor een beetje aanspraak. Ze heeft het zelf ook niet makkelijk kon ik horen aan haar stortvloed van verhalen van dingen die ze had meegemaakt. We pinkten beiden een paar tranen weg! En dan het idee dat zij míj aansprak, uit eigen beweging! ‘Ik hoor jou de hele tijd hetzelfde vragen, hoe komt het nou toch dat zo’n leuke jonge dame niemand heeft. Ik neem jou graag mee naar het terras!’ Hoe mooi is dat?!! Zij is mijn absolute held van de dag!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!