Apeldoornse tennisclub Daisy stunt in eerste Eredivisie seizoen

Dinsdag 11 juni 2024

Door Kevin van Es

“We willen meespelen om de bovenste plekken. Apeldoorn in de Eredivisie moet een begrip worden,” gaf voorzitter Rob Berbee afgelopen november aan. Alhoewel Daisy het kampioenschap van de Eredivisie Gemengd aan de competitiegenoot uit Naaldwijk moest laten, heeft het eerste Eredivisie-avontuur zeker geen windeieren gelegd. De debutant verloor dan wel de finale, het heeft zeker terrein gewonnen binnen de Apeldoornse stadsgrenzen.

Voor het seizoen leefde er al veel vertrouwen op het Apeldoornse sportpark. “Als ik kan opstellen wie ik per dag zou willen opstellen gaan we voor het kampioenschap,” sprak trainer Jörgen ten Hove uit. Doel nummer één was lijfsbehoud: “maar we kijken stiekem met een schuin oog omhoog,” vertelde Jörgen. 

Fantastisch debuut

Dat het eerste Eredivisie-avontuur zo uitpakt, had niemand durven dromen. “Het is fantastisch om als debutant in de Eredivisie, op het hoogste niveau, zo hoog te eindigen. Het verlies in de finale tegen Naaldwijk was even bijten, maar we kijken terug op een gave periode. We hebben de club naar een hoger niveau getild en toptennis naar Apeldoorn gebracht.”

Alle credits gaan naar het team, Jörgen en de Eredivisie-Commissie. Zo benadrukt de voorzitter: “We hebben op alle vlakken het maximale eruit gehaald, Naaldwijk was een maatje te groot.” Al benoemt de Rob nog wel hoe dicht het bij elkaar lag: “Wij zijn ook terecht tweede.”

Apeldoorn tennisstad

Naast het sportieve succes zette de club stappen richting de toekomst. “Volgend seizoen gaan we met meer ervaring aan de slag. Het was deze keer vrij onbekend wat er allemaal bij een seizoen op het hoogste niveau kwam kijken, er bleek aardig wat werk in te zitten. Met een goed team gaan we het aankomend seizoen ook redden,” aldus Rob.

Naast de positieve reacties op het vertoonde spel, krijgen de leden van Daisy ook veel positieve feedback op alles eromheen. “We krijgen complimenten van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). De sportiviteit op ons park is ongekend, na thuiswedstrijden klapten we voor de tegenstanders die het park verlieten. Ook de grote groep mensen die met de bus maar ook op eigen vervoer naar onze uitwedstrijden afreisden was geweldig, we hebben veel sfeer gebracht.”

Voorzitter Berbee gaf aan niet alleen sportief te willen stunten, maar ook de stad kennis te laten maken met toptennis. “Zowel thuis als uit kwam ik diverse mensen uit de Apeldoornse tenniswereld tegen, vanuit verschillende verenigingen. Ook de sponsoren zijn blij met de resultaten, we hebben alweer een aantal commitments binnen voor aankomend seizoen.”

De toekomst

De Apeldoornse tennisvereniging Daisy heeft haar doel meer dan behaald. In de doelstelling richting het komende seizoen verandert weinig. “We gaan er met het team hard aan werken om aankomend seizoen dezelfde resultaten te behalen. De lat moet minimaal op hetzelfde niveau.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!