Apenheul-parkeren bij AGOVV uitgebreid

Woensdag 5 oktober 2016

Door Daniel van Harmelen

De oplossing voor de parkeerproblemen bij de Apenheul lijkt gevonden. AGOVV raakt nog een trainingsveld kwijt aan de gemeente om in totaal 800 extra plaatsen te realiseren op de sportvelden. Die oplossing moet in ieder geval 10 jaar standhouden. ACCRES, Apenheul en AGOVV zijn in ieder geval positief.

Het is nog onduidelijk of het terrein van de sportclub gekocht of gehuurd gaat worden. De gesprekken daarover zijn nog gaande. Omdat het een ‘permanente’ oplossing is, moet het terrein wel vernieuwd worden. De toegangsweg wordt verbeterd en ook de velden zelf worden verhard met puin. De velden zijn dan ook niet meer te gebruiken als voetbalveld.

J.C. Wilslaan 

In het toerismeseizoen van 2016 werd al een oefenveld van AGOVV ingezet als extra parkeerveld, maar dat was niet genoeg om de J.C. Wilslaan open te houden. Ook dit jaar moest, tot grote frustratie van de wijkraad Berg en Bos, de J.C. Wilslaan afgezet worden om aan de grote behoefte aan parkeerplaatsen te voldoen. Dat is al meer dan een decennium lang een doorn in het oog van gemeente en wijkraad. Wat Kruithof betreft wordt er niet meer geparkeerd op de J.C. Wilslaan.  Er gaat stevig gehandhaafd worden met boetes als bezoekers van het dierenpark toch daar parkeren.

Goedkoopste oplossing

Het kopen of huren van de velden van AGOVV is de goedkoopste oplossing, hoewel dat niet de enige reden is dat hiervoor gekozen is, benadrukt wethouder Kruithof. Andere opties, waaronder parkeerdekken, een transferium en parkeren bij het Boschbad, kosten teveel voor een paar dagen per jaar. Ook aan het huidige plan hangt een prijskaartje, zoals het kruispunt voor AGOVV dat nodig op de schop moet om de intensieve verkeersstroom aan te kunnen. De wijkraad Brink en Orden heeft al langer kritiek op de verkeersstroom die volgens hen veel te zwaar is.

Apenheul verantwoordelijk

Kruithof rekent erop dat de Apenheul in de gaten houdt op welke dagen het druk gaat worden. Zo moet het park in oplossingen denken als voorverkoop van kaarten, arrangementen, betere spreiding over de dag en het informeren van bezoekers als de drukte uit de hand loopt. ,,Het kan niet zo zijn dat de Apenheul nu nog naar de gemeente kijkt,” voegt hij toe. Met een totaal van 2400 parkeerplaatsen moet dit de oplossing worden voor de komende tien jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!