Apenheul wint Diamond Theme Park Award

Donderdag 4 april 2019

Door Redactie

De gorilla voederpresentatie bij de Bongo Bonde in Apenheul is gekozen als Beste Dierendemonstratieshow van Nederland en België. Dit werd bekendgemaakt tijdens de 9e editie van de Diamond Theme Park Awards. Een mooie winst voor Apenheul, dat beoordeeld is door zowel een vakjury als een fanjury, bestaande uit dierenpark-bezoekers.

,,Het is een eer om deze prijs te mogen ontvangen”, vertelt Apenheul directeur Roel Welsing. ,,Onze missie is liefde voor dieren en natuur stimuleren. Dat proberen we op veel manieren over te brengen in ons park, waaronder in de presentaties die onze dierverzorgers geven. Dat onze bezoekers uit Nederland en ook België daar zoveel waardering voor hebben is natuurlijk een prachtig resultaat.” Dit jaar eindigde het Apeldoornse dierenpark ook al in de top 10 van de ANWB-verkiezing ‘Leukste Uitjes van Nederland’.

Nieuwe gorillaleider

De titel is een mooie start van het nieuwe seizoen van Apenheul. In 2019 zal er een nieuwe gorillaleider te zien zijn tijdens de gorilla voederpresentatie. Vorig jaar arriveerde gorilla Bao Bao uit Taiwan. Inmiddels is de imposante zilverrug helemaal thuis in het dierenpark en is hij de leider van acht gorillavrouwen en kinderen. Tijdens de gorilla voederpresentatie, die iedere keer weer anders is, stellen de dierverzorgers de gorilla’s voor en vertellen zij veel over het gedrag van de gorilla’s. De aanwezigheid van de nieuwe gorillaleider maakt dat het dit jaar extra spannend is.

Liefde voor dieren en natuur

,,Ik ben trots op onze dierverzorgers. Zij hebben veel liefde voor de dieren én de natuur en brengen dit ook over tijdens de presentatie. Dat maakt de gorilla voederpresentatie ook zo bijzonder”, vertelt Welsing. Voor veel bezoekers is de gorilla voederpresentatie dan ook een hoogtepunt van het bezoek. ,,In Apenheul besef je dat ook wij mensen onderdeel zijn van de natuur. Én dat het belangrijk is om daar zuinig op te zijn, want de natuur staat onder grote druk.”

Apenheul is daarom ook actief betrokken bij de bescherming van dieren in het wild met zijn eigen Apenheul Natuurbehoudfonds. Welsing: ,,Een deel van onze opbrengsten gaan naar ons natuurbehoudfonds. Als bezoeker draag je dus automatisch je steentje bij en steun je dieren en hun leefomgeving in het wild.”

Apenheul is in 2019 dagelijks geopend van 6 april t/m 3 november.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!