Help de bevolking van Oekraïne

Arrestatie in Apeldoornse drugszaak

Dinsdag 2 oktober 2012

Door Redactie

Afgelopen juni konden wij in dit blog melden dat er een 43-jarige Apeldoorners was aangehouden op verdenking van witwaspraktijken. Op het adres van de Apeldoornse versgroothandelaar stonden twee containers vol ananassen geadresseerd. In de ananassen bleek bijna 700 kilo harddrugs te zijn verstopt. Straatwaarde? Zo’n 47 miljoen euro. Eén container van 500 kilo werd onderschept in de haven van Antwerpen. Zo’n 190 kilo trof de recherche Noord- en Oost-Gelderland aan in het bedrijf van de Apeldoorner.

De recherche startte meteen een onderzoek, waarbij de Apeldoorner als hoofdverdachte wordt gezien. Tijdens een inval in zijn bedrijfspand werden toen al enkele auto’s, horloges en de hele administratie in beslag genomen.

Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de politie nu ook een 53-jarige man aangehouden, die mogelijk betrokken is bij deze witwas-zaak. De man is afkomstig uit Laren. De omvang en complexiteit van het onderzoek is dusdanig, dat het de politie de nodige tijd kost om dit onderzoek goed te leiden. Er zijn inmiddels veel getuigen verhoord. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden gedaan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?