Help de bevolking van Oekraïne

Artsenpraktijk Centaurea in Apeldoorn berispt

Zondag 15 mei 2016

Door StrangeArt

Artsenpraktijk Centaurea (de huisartsen Michel de Sonnaville, Ed Brink, Jos Nieuwendijk, Peter van Hoeve en dierenarts (!) Liesbeth Ellinger) gebruikt volgens de Reclame Code Commissie misleidende reclames.

Vanwaar deze berisping?
Men claimde een apparaat te hebben wat via bioresonantie de aandoeningen Candida, eczeem, griep en brandwonden kan behandelen. Het Harry Potter-achtige apparaat werkt trouwens ook bij dieren (nu begrijp ik die dierenarts in de praktijk, hihi).

Wat doet bioresonantie
Wat gebeurt er tijdens de behandeling met bioresonantie, bij voorbeeld brandwonden?
Dankzij zeer gevoelige apparatuur is dit apparaat in staat de elektromagnetische trillingen van het lichaam te meten en waar nodig te behandelen. Tijdens de behandelingen worden storende frequentiepatronen door de ingezette apparatuur omgezet tot behandelfrequenties. Waar nodig worden specifieke frequenties toegevoegd. Deze worden vervolgens via elektroden aan de patiënt toegediend.

Het oordeel van de reclamecommissie
Misleidend, oneerlijk en in strijd met de reclamewetgeving, oordeelde eind februari de voorzitter van de Reclame Code Commissie (RCC) over uitingen op de website van de homeopathische artsenpraktijk Centaurea in Apeldoorn.

Bron: Vereniging tegen de Kwakzalverij

Over de foto: Ook zo’n grappige reclame

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?