Asociale kids intimideren onschuldige mensen

Donderdag 17 mei 2012

Door Nataliefde

doe-kids.nl

Bijna dagelijks worden onschuldige mensen uitgescholden. Het aantal gevallen is schrijnend en het soort slachtoffers uiteenlopend. Jongeren, ouderen, mannen, vrouwen, allemaal krijgen ze uit het niets ‘kuthoer’, ‘domme koe’, ‘kankerwijf’, ‘sukkel’, ‘klootzak’ of andere beledigende termen naar hun hoofd geslingerd. Ik gisteren nog.

Onderdeurtjes
Wie zijn de verantwoordelijken voor deze onzinnige bezigheid? Nou, dat zal ik je vertellen. Kinderen. Niet alleen twaalf- en dertienjarige beugelbekkies en gelkoppies, nee, ook onderdeurtjes en snottebellen. Van die kindjes die je makkelijk met één flinke tik omver kan krijgen. Of waar je ‘per ongeluk’ tegenaan loopt omdat ze zo klein zijn. Dat doe je alleen niet, want ja, het zijn ‘nog maar’ kinderen. Bovendien heb je geen zin in gezeur met hun misschien wel even asociale ouders.

Censuur
Wie kun je de schuld geven van deze ongein? Ik weet niet in hoeverre je het de jeugd zelf kunt aanrekenen, zij nemen ook maar gewoon over wat ze in hun omgeving horen. Die omgeving is dus de schuldige. Ze is vervuild met vieze woorden zoals hierboven. Zowel de monden van nieuwsmedia, tv-programma’s, videoclips, moeten met agressieve zeep gespoeld worden. Wat dat betreft pleit ik voor meer censuur, bijvoorbeeld bij talkshows. En soaps als Goede Tijden, Slechte Tijden mogen gauw al het vloeken en schelden uit hun scripts halen. Heeft dat nut? Zeker heeft het dat, er kijken nog altijd gemiddeld 1,5 miljoen kijkers per dag.

Dus: hoe frustrerend deze rotkinderen ook zijn, ze proberen verbaal of non-verbaal (slaan) heeft geen enkele nut.

Potjandriedubbeltjes.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?