“Aut of the box” meet Peace Posters

Maandag 14 oktober 2013

Door StrangeArt

In het souterrain van het stadhuis een pracht tentoonstelling. Leerlingen van de Zonnehoek (school voor zeer moeilijk lerende kinderen) werden gekoppeld aan fotografen en gingen samen op pad. Het resultaat is te zien op deze tentoonstelling. Pracht foto’s, een grote diversiteit in onderwerpen en zonder meer een zeer hoge kwaliteit. Hoezo autisme een beperking? Jaloersmakend mooi wat betreft het “zien” van beelden die ons ontgaan.

Ook te zien een selectie van tekeningen met als thema “Onze wereld, onze toekomst”. Een initiatief van de wereldwijde Lions Club. Kinderen van de scholen in “Het Kristal” maakten deze tekeningen met als invalshoek een vredelievende toekomst voor alle kinderen. De tekening met “Vredesduif onder een glazen stolp” wordt ingezonden voor de internationale wedstrijd.

Het fotoproject met de leerlingen van de Zonnehoek is – nu het het tweede jaar ingaat – ingebed in het schoolprogramma en de intentie is om het uit te breiden naar andere scholen. Het blijkt dat deze activiteit de, vaak kwetsbare, leerlingen ontzettend veel zelfvertrouwen geeft.
Probleem bij de 14 daagse bijeenkomsten was de beschikbaarheid van fototoestellen. Nu was er wel iemand die altijd 8 fototoestellen meenam, maar dat was niet altijd voldoende. Dankzij een gift van het fonds voor cultuurparticipatie en een forse korting door fotowinkel Kuipers (Eglantier) zijn er nu 10 kwalitatief goede fototoestellen aangeschaft.
Ben je in het centrum, en het stadhuis is open, ga naar binnen, de trap af en laat je verbazen.

(Deze blog maakt deel uit van een serie over kleine initiatieven die de wereld veranderen, initiatieven vaak geïnitieerd door particulieren en kerken. Denk aan gratis maaitijden voor daklozen, gratis knippen en een gitaar voor een dakloze die niet zonder zijn “knuffel” kan)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!