Aventus Entreeschool slaat handen ineen met Hoenderloo College

Zaterdag 21 juni 2014

Door Redactie

Rien Hokken

Kansen voor jongeren die door omstandigheden extra begeleiding nodig hebben om hun leven weer goed op de rails te krijgen. Deze missie delen de Aventus Entreeschool en het Hoenderloo College (onderdeel van Pluryn) met elkaar. Het is dus niet vreemd dat beide scholen elkaar gevonden hebben in een samenwerkingsverband.

Op woensdag 18 juni jl. bekrachtigden Aventus, vertegenwoordigd door Jan Buijserd, projectleider Aventus Entreeschool en het Hoenderloo College, vertegenwoordigd door locatieleider Chris van der Meulen dit met de ondertekening van een convenant. De samenwerking is in eerste instantie gericht op het uitwisselen van kennis, deskundigheid en lesmaterialen. Daarnaast gaat Aventus de leerlingen van de Entreeopleiding van het Hoenderloo College examineren. Om zo vanuit verschillende deskundigheid de regionale samenwerking te versterken en daarmee ook de positie binnen het passend onderwijs.

De ondertekening van het convenant biedt jongeren nog meer kansen op een plek op de arbeidsmarkt of doorstroom naar het vervolgonderwijs. “Aventus Entreeschool en het Hoenderloo College zijn twee werelden die goed op elkaar aansluiten. Beide scholen hebben een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Het is tijd om onze krachten te bundelen”, aldus Jan Buijserd.
 

Aventus Entreeschool

Met ingang van augustus 2014 worden alle voormalige niveau 1 opleidingen (AKA en alle vakgerichte opleidingen) van Aventus aangeboden via de Aventus Entreeschool. De opleidingen binnen de Entreeschool zijn bestemd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die nog geen (vmbo)-diploma hebben behaald of voor leerlingen afkomstig van een praktijkschool. Ook oudere leerlingen zonder diploma die weer graag aan het werk willen of een studie willen beginnen, kunnen starten met één van de Entreeopleidingen. De opleidingen van de Aventus Entreeschool zijn een opstap naar een vervolgopleiding of werk.
 

Hoenderloo College

Het Hoenderloo College – onderdeel van De Hoenderloo Groep/Pluryn – is gespecialiseerd in het geven van onderwijs aan jongeren die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van gedrag en leren. We staan open voor jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar uit de regio en voor jongeren die bij De Hoenderloo Groep verblijven. Het Hoenderloo College heeft een afdeling voor VSO onderbouw en een afdeling voor VSO bovenbouw. Alle opleidingen kunnen worden afgesloten met een officieel diploma of erkend certificaat. Daarmee biedt het Hoenderloo College jongeren nieuw perspectief op vervolgonderwijs of werk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?