Baboe verlaat het torentje

Dinsdag 29 oktober 2019

Door Redactie

De gorilla op het torentje bij het Marktplein, gaat weg. Komende donderdag, 31 oktober, tussen 14.00 en 16.00 uur is Baboe, zoals hij heet, voor het laatst te zien. Niet op het torentje, maar dan zit hij even 2 uurtjes op het Marktplein zelf.

Baboe zat vanaf april dit jaar op het torentje en verliet in die tussentijd een paar keer zijn plek. Zo kreeg ‘ie een keer een technische check-up en keerde toen na een paar weken weer terug. En ook hing hij er vorige maand nog een beetje slapjes bij. Altijd kwam het weer goed. Maar de gorilla zou 7 maanden blijven, dus het is tijd om zijn biezen te pakken. En dat gebeurt dus komende donderdag. ,,Dan is hij echt voor het allerlaatst te zien, maar dus wel van heel dichtbij. De laatste keer dat je een selfie kunt maken met hem. Hoewel, een selfie, ik denk dat je dan beter even iemand anders een foto kunt laten maken, anders past hij er niet op”, lacht Rianne van Strien van Apeldoorn Marketing. ,,Dan kan je namelijk zien hoe enorm groot hij is.” Wie een selfie maakt met Baboe donderdag en de foto post met #byebaboe kan zelfs nog wat winnen. ,,Allerlei leuke prijzen van verschillende ondernemers uit de binnenstad”, meldt Rianne.

Ze vertelt dat het doel van de gorilla was om de natuur terug te laten komen in de binnenstad. ,,Nu is hij natuurlijk niet echt, maar hij refereert wel naar de natuur. En we merken dat dat goed is gevallen in Apeldoorn.” Ook moest Baboe in die 7 maanden de binnenstad verfraaien, legt ze uit. ,,En dat we gekozen hebben voor deze periode is niet voor niks, want hij moest de aandacht trekken, terwijl het stadhuis in de steigers stond. En ook dat is gelukt, want als je bijvoorbeeld op zaterdag op de markt liep zag je, ook na 7 maanden, dat mensen even foto’s van hem maakten.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?