Help de bevolking van Oekraïne

Band King Howl brengt stevige portie ‘heavy blues’

Donderdag 22 maart 2018

Door William Lindner

Een van het begin tot het eind boeiend en verrassend optreden van band uit Sardinië KING HOWL onlangs  in het Bluescafé Apeldoorn. Gedreven met een enorme intensiteit en met een enorm volume.

Een lyrisch geschreven album recensie in Bluesmagazine.nl en het bekijken van YouTube-filmpjes overtuigde clubeigenaar Jan Kerseboom van het Bluescafé Apeldoorn om de Italiaanse band KING HOWL van het eiland Sardinië op te laten treden in zijn Bluescafé. Het eerste en enige concert in Nederland tijdens hun tour deze maand door verder de landen Duitsland, België en Tsjechië.

Een select groepje liefhebbers was erop afgekomen op een koude zondagmiddag en die kwamen terecht. Want .. inderdaad het was niet zo maar een band… wat brachten deze mannen hun bluesrock of, zoals zij zelf schrijven “Heavy Blues” met een enorme intensiteit en met een enorm volume zoals al eerder lyrisch beschreven recensie. Over hun laatste album ‘Rougarou’. In een ruim 2 uur durende optreden werd een prima stevige portie “Heavy Blues” afgeleverd.

Zoals een muziekliefhebber uit Utrecht het aan mij omschreef na het concert: ,,Loeistrak en gedreven. Van het begin tot het eind boeiend en verrassend. Echt genoten.” En een ander uitte zijn waardering met de woorden ,,Wat een rete strakke band is dit zeg, fantastische muzikanten! Topband.” Lovende woorden voor een band die (nog) niet bekend is in Nederland. Maar duidelijk deze avond een knap visitekaartje afleverde met een energiek concert. Liefhebbers van dit genre genoten zichtbaar.
Waaronder tussen het selecte groepje muziekliefhebbers ook een groep in Nederland woonachtige fans met hun roots (geboren of ouders) in Sardinië met hun Sardijnse partners.

De band speelden nummers van zowel hun recente album ‘Rougarou’ en van de albums ‘King Howl Quartet’ en ‘Truck Stop’ en de Ep ‘King Howl‘. Met een enorme intensiteit en met een enorm volume werden nummers als de opener Bleeding Mouth ,Gone, Morning, Demons maar ook met nummers als Pissed Off , No Money en Drunk over het aanwezige publiek uitgestrooid. Zie hieronder de video link.

Tussendoor nog een nummer van Slim Harpo: “Shake your Hips’ waar een groepje nog even de dansvloer opzocht. Maar het merendeel van de nummers zaten toch dicht tegen een mix van de beste elementen uit de 60’s en 70’s aan. Black Sabbath ZZ Top, Mountain en Led Zeppelin. Gedreven met een enorme intensiteit en met een enorm volume . Dat is geluid van KING HOWL Howl.

Voortgebracht door een viertal topmuzikanten: gezegend met een krachtige zangstem; zanger en harmonica speler Diego Pani, klasse gitarist Marco Antagonista die ogenschijnlijk nonchalant zijn gitaarvirtuositeit liet zien, de uitstekend groovende bassist Ale Cau en de stuwende power van drummer Aggeo Solinas.

Ook clubeigenaar Jan Kerseboom vond het een verrassend goed optreden en wat hem betreft kan KING HOWL weer terugkomen. Dus voor degene die het optreden gemist hebben….

Video van het optreden:

Zie voor de hele playlist met video’s deze link.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?