BankBattle is gewonnen met ruime voorsprong

Vrijdag 19 april 2013

Door Redactie

Op 8 april zijn negen basisscholen online de strijd met elkaar aangegaan in een BankBattle, georganiseerd door Rabobank Apeldoorn en Omgeving.

In een twee uur durende race tegen de klok werden leerlingen uit groep zeven en acht getest op kennis en computervaardigheden.

Alle deelnemende klassen zijn op hetzelfde tijdstip begonnen met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Dit deed elke school vanuit hun eigen klaslokaal. Op alle scholen was een ambassadeur vanuit de Rabobank aanwezig. De vragen hadden betrekking op schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Het succesvol afronden van de BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel.

Uiteindelijk resulteerde dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een eindopdracht waarvan de oplossing moest worden opgeslagen in de digitale BankBattleKluis. De klas die de code als eerste correct heeft weten in te voeren, was winnaar van de Rabo BankBattle.

En vrijdag 12 april was de grote dag, de uitslag werd bekend gemaakt. Welke school heeft de slimste én snelste leerlingen?

Groep 7/8 van dorpsschool de Vossestaart uit Hall heeft met ruime voorsprong gewonnen. Zij werden overvallen door directeur particulieren Susan Eeftink van Rabobank Apeldoorn en Omgeving.

Als prijs krijgen alle leerlingen een geheel verzorgde Fietscross Clinic en natuurlijk een heerlijke Rabobank taart. Die overigens direct opgegeten werd.

Rabobank Apeldoorn en Omgeving heeft vorig jaar voor het eerst de BankBattle georganiseerd.

Op de vraag waarom de Rabobank deze BankBattle organiseert antwoordt Hanneke Koning van de Rabobank Apeldoorn en Omgeving; ‘Wij willen op deze manier zichtbaar zijn voor de jeugd en zorgen dat ze zich betrokken voelen bij de bank.

Daarnaast is het educatief en gewoon een mooi initiatief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!