Schrijver Bas Steman te gast bij het Achterom in Apeldoorn

Woensdag 29 mei 2024

Door Redactie

Op 12 juni verwelkomt Proef-locaal Het Achterom in Apeldoorn schrijver Bas Steman. Hij zal worden ontvangen door Apeldoorners Femke Nijland en Aefke ten Hagen. Na afloop krijgen bezoekers de kans om vragen te stellen en hun boek te laten signeren.

Gesprek over ‘de lafaard’

Aefke ten Hagen zal met Steman in gesprek gaan over zijn oorlogsroman ‘De Lafaard’. Dit verhaal speelt zich af in Apeldoorn en biedt een intrigerend inkijkje in het lokale oorlogsverleden. Steman vertelt het verhaal van de broers Battus en Gait, die hun leven samen doorbrengen op een boerderij aan de rand van Apeldoorn. Hun neef Rudolf ontdekt na hun dood een verborgen verleden, waarin één van de broers zijn oorlogsverleden altijd heeft verzwegen.

Een vergeten wereld

‘De Lafaard’ gaat over een wereld die niet meer bestaat en stelt de vraag wat er na de oorlog allemaal niet werd verteld. Het verhaal onderzoekt hoe je iemand ooit echt helemaal kunt kennen, zelfs als het je eigen broer is.

Wil je een boek laten signeren of vragen stellen aan Bas Steman? Mis deze kans dan niet op 12 juni bij het Achterom in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!