Basisschool De Marke verhuist tijdelijk naar Markerichtersveld

Donderdag 28 januari 2021

Door Redactie

Sunny Gardeur fotografie

Openbare basisschool De Marke verhuist in de voorjaarsvakantie samen met Doomijn Kinderopvang tijdelijk naar het schoolgebouw aan de Markerichtersveld, de oude locatie van De Ambelt. Half maart wordt het ruim 45 jaar oude schoolgebouw van De Marke aan de Holtrichtersveld gesloopt en op de locatie van De Marke komen 2 nieuwe schoolgebouwen, voor basisschool De Marke en voor basisschool De Ploeg. De planning is dat in juni de nieuwbouw start en dat een jaar later, na de zomervakantie van 2022, De Marke en De Ploeg in hun nieuwe gebouwen kunnen starten.

Tijdelijke locatie

De tijdelijke locatie van De Marke is het voormalige schoolgebouw van De Ambelt aan de Markerichtersveld. De school ligt op 2 minuten fietsen van de oude school en de locatie heeft voor de leerlingen van De Marke voldoende ruimte in en rondom de school. Op dit moment worden de nodige herstel- en schilderwerkzaamheden uitgevoerd en wordt het schoolgebouw technische klaargemaakt voor de komst van de circa 180 leerlingen. Tot eind vorig jaar werd het gebouw tijdelijk benut voor de opvang voor bewoners van het asielzoekerscentrum die positief getest waren op COVID-19. Hier konden zij tijdens hun quarantaineperiode verblijven. Inmiddels is de school volledig gedesinfecteerd en wordt de school klaargemaakt voor de komst van het team en de leerlingen van De Marke.

Voorbereidingen tijdens een lockdown

Het team van De Marke heeft op dit moment een flinke uitdaging. Het thuisonderwijs voor de leerlingen van De Marke gaat zoals bij alle basisscholen in ieder geval nog tot 8 februari door, het team vangt dagelijks in de noodopvang tussen de 20 en 30 leerlingen op en naast alle lesvoorbereidingen en online contactmomenten met leerlingen en ouders, wordt de verhuizing voorbereid. Zeshonderd verhuisdozen liggen al in de school, materialen worden uitgezocht en verhuisdozen worden ingepakt. Directeur Inge Voncken: “Het is een behoorlijke uitdaging maar we zijn een jong en dynamisch team en zetten er de schouders onder. Het is belangrijk dat we oog voor elkaar hebben in deze pittige tijd want een schoolverhuizing is nooit eenvoudig maar in deze situatie zeker extra ingewikkeld. Maar we zien tegelijk hoe mooi ons nieuwe schoolgebouw wordt en hoe goed het bij onze onderwijsvisie past, daar kijken we zeker naar uit!”

Verhuizen en kennismaken

Als de scholen weer open mogen dan willen de leerkrachten met hun leerlingen een kijkje nemen in het schoolgebouw aan de Markerichtersveld. “De looproute naar de school verkennen, welke ingang gebruik je, waar is je nieuwe lokaal en hoe ziet het schoolplein eruit. Het zijn allemaal dingen die we onze leerlingen graag van tevoren willen laten zien en uitleggen. Normaal gesproken zouden we ouders ook uitnodigen om een kijkje te nemen maar dat is met de huidige corona-maatregelen niet mogelijk. We gaan daarom filmpjes maken en nemen op die manier onze ouders mee”, aldus Inge Voncken.

De laatste 2 dagen voor de voorjaarsvakantie zijn de leerlingen van De Marke vrij, dan gaan de verhuizers van start, eerst gaat de kinderopvang over want de kinderopvang moet op de nieuwe locatie gewoon open zijn in de vakantie. Daarna volgt de school. De eerste schooldag na de vakantie is op dinsdag 2 maart. In de vakantie zorgt het team dat de locatie weer helemaal is ingericht en maandag 1 maart wordt gebruikt om de lokalen klaar te maken voor de eerste schooldag in het nieuwe gebouw.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!