Help de bevolking van Oekraïne

Basisschool De Zonnewende viert 15-jarig bestaan in orpheus

Maandag 7 juli 2014

Door Redactie

© De Zonnewende

Afgelopen vrijdag vierde basisschool De Zonnewende haar 15-jarig bestaan met een spetterend optreden in schouwburg Orpheus, verzorgd door de leerlingen en leerkrachten .

De locatie De Keerkring (Osseveld), verzorgde een matineevoorstelling en de locatie Ravelijn (Woudhuis) speelde dezelfde voorstelling ’s avonds. Maandenlang zijn de leerkrachten samen met ouders en de ouderraad bezig geweest met de voorbereidingen. Mede dankzij de professionele begeleiding van de Apeldoornse theaterschool STA kon er vrijdag een geweldige show worden gepresenteerd.

Het thema van de shows was ‘circus’. Er werd gezongen en gedanst door de hele kleintjes, die nog maar net op school zijn, tot en met de kinderen van groep 8 die op het punt staan om de school te verlaten. Leeuwtjes, apen, olifantjes, dansers, mime-spelers, alles kwam voorbij. De dynamiek, het enthousiasme en de diversiteit van het programma zorgden ervoor dat het publiek bij beide voorstellingen een staande ovatie gaf aan alle artiesten, die aan het eind nog een keer gezamenlijk het podium betraden om het Zonnewende-schoollied ten gehore te brengen.

Een feest moet gevierd worden en bij een feest hoor je te delen. Vandaar dat een deel van de opbrengst van het feest werd geschonken aan de Apeldoornse stichting Feestneus, een initiatief van de Rotary Apeldoorn ‘t Loo. Deze stichting zorgt er voor dat kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed, ook een leuke verjaardag kunnen vieren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?