Bekeuringen uitgedeeld tijdens controle rond scholen

Donderdag 30 augustus 2012

Door Randy Gasper

Vroonphotomotion.nl

Nu de scholen weer zijn begonnen, wordt het verkeer extra geattendeerd om de verkeersveiligheid te waarborgen. De politie houdt onderweg toezicht en controleert ook of kinderen veilig in de auto naar school worden gebracht. Woensdagochtend controleerde de politie in Klarenbeek aan de Elsbosweg en de Rederijkershoeve. Vijf automobilisten werden bekeurd.

De politie controleerde woensdagochtend tussen 07.30 en 08.30 uur. Vier automobilisten ontvangen binnenkort een bekeuring op de deurmat, omdat zij zich op de Elsbosweg niet aan de snelheid van 60 km/u hielden. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u. Op de Rederijkershoeve werd een automobilist bekeurd, omdat zijn kind niet in het kinderzitje zat.

De politie blijft de komende tijd op verschillende locaties controleren. Daarbij wordt naast snelheid en het veilig vervoer in de auto ook gelet op andere verkeersgedragingen. Zo wordt gecontroleerd op parkeergedrag bij scholen en of men zich aan de aanwijzingen van verkeersbrigadiers bij een schooloversteekplaats houdt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!