Beleid door en voor vrijwilligers!

Dinsdag 26 februari 2013

Door ApeldoornPaktaan

Bij veel verenigingen wordt het beleid gemaakt door vrijwilligers, maar heeft uw vereniging ook een beleid voor Vrijwilligers? Het zijn vaak de belangrijkste mensen van uw vereniging, ze houden de vereniging draaiende. Hierdoor kan uw vereniging eigenlijk nooit genoeg vrijwilligers hebben. Maar vaak is het lastig om de vrijwilligers te vinden, daarnaast is in de meeste gevallen het behouden van de vrijwilligers nog veel lastiger. Op 13 maart, 17 april en 29 mei van dit jaar vindt de training Vrijwilligersbeleid van de Bestuurdersacademie, samenwerking tussen Verenigingsburo en Sportraad Apeldoorn, plaats. Tijdens deze training leert u op welke wijze uw vereniging aan nieuwe vrijwilligers kan komen, maar belangrijker: hoe uw vereniging de huidige vrijwilligers kan behouden.

Tijdens de in totaal drie avonden durende training worden de deelnemers van de training Vrijwilligersbeleid meegenomen in het (toekomstige) vrijwilligersbeleid van hun vereniging. Wat gebeurt er op gebied van vrijwilligersbeleid bij uw vereniging? Heeft uw vereniging een vrijwilligersbeleid? Hoe komt de verdeling van de vrijwilligerstaken tot stand? Hoe kan uw vereniging ervoor zorgen dat vrijwilligers hun taak optimaal kunnen vervullen? Dit zijn allemaal vragen waar u tijdens de training Vrijwilligersbeleid antwoord op zult krijgen.

De trainingen van de Bestuurdersacademie worden verzorgd door trainers die de nodige expertise hebben op een bepaald vakgebied. Deze trainers verlenen, in kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, geheel vrijwillig hun medewerking aan het delen van hun kennis aan (potentiële) vrijwilligers, zodat deze zich kunnen oriënteren op- of verdiepen in hun bestuurlijke- en vrijwillige taken.

Wilt u ook deelnemer worden van de training Vrijwilligersbeleid of wilt u meer informatie over deze training? Het is mogelijk via onze website!
www.vrijwilligersacademieveluwe.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!