Bettina Regeling-Cabrera maakt kleurboek voor volwassenen

Maandag 12 oktober 2020

Door Amrutha Mol

De Apeldoornse Bettina Regeling-Cabrera geeft al 10 jaar teken- en schilderlessen aan volwassen mensen. Ze heeft al meer dan 100 mensen in de les gehad. Ze wilde voor haar jubileumjaar graag iets speciaals doen. De wens om een boek uit te brengen waarin haar creativiteit naar voren kwam speelde al een tijdje door haar hoofd. Toen de pandemie kwam kwamen deze 2 uiteinden samen en uitte zich dat in een kleurboek: ‘Kleur je gevoelens’.

Kleur een weg naar je gevoelens

De kunstenares zegt hierover: “Met deze pandemie kwam ook veel onrust bij mij, over mijn dierbare in mijn geboorte land Paraguay (Zuid Amerika) en hier in Nederland waar ik al 16 jaar woon. Toen ging ik in de avond uren veel tekenen en kleuren met mijn kleurpotloden en ik kwam weer in contact met de gevoelens die ik altijd heb als ik creatief bezig ben. Ik kreeg rust en vrede tijdens het tekenen en kleuren. Ik gun iedereen zo een gevoel van rust en vrede, vooral als de wereld om je heen bijna aan het instorten is. Het is de bedoeling dat je door het kleuren van de 12 tekeningen in contact komt met verschillende gevoelens die je in je leven ervaart. Vandaar ook de naam ‘Kleur je gevoelens’. Het is een kleurboek voor volwassenen of mensen die zich eenzaam voelen tijdens deze pandemie. Het boek is voor mensen die graag via tekenen in contact komen met hun gevoel.”

De inhoud

Het zijn 12 tekeningen met bloemen, landschappen en vogels in A3 formaat. Achter elke tekening lees je het verhaal over de desbetreffende tekening en het gevoel dat is uitgebeeld. Daarnaast is er ook nog een bladzijde waarop handige tips en technieken staan om het boek in te kleuren. “Met de laatste 4 tekeningen, de dubbele tekeningen , introduceer ik een nieuw concept in het kleuren van afbeeldingen: de diepte”, legt ze uit. “Deze tekeningen zijn voorzien van en achtergrond tekening die op wit papier afgedrukt is en een voorblad waar je een tekening ziet die op een transparant papier afgedrukt is. De transparant papier en de achtergrond tekening op witte papier laten samen de diepte ontstaan.”

In contact met je gevoelens

Je hoeft geen professioneel tekenaar te zijn om in dit boek te kunnen kleuren. Het boek is voor iedereen die in contact wil komen met zijn gevoel. Bettina: “Het doel van dit boek is rust, vrede en blijheid geven aan iedereen die het nodig heeft. Het is ook een manier om bij je eigen gevoelens te komen. Zo voel je je gesteund en niet alleen.” Er zijn bij de eerste oplevering 55 exemplaren beschikbaar. “Het heet ‘Kleur je gevoelens’, omdat je in contact komt met je gevoel als je in stilte tekent. Tekenen maakt je gevoel los”, vindt Bettina.

Vorige week zou het eerste exemplaar symbolisch overhandigd worden in Crea-Art. Dit ging echter niet door in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!