Beursvloer breekt weer een nieuw record

Woensdag 16 november 2016

Door Gerard Oltmans

In Orpheus vond woensdagmiddag 16 november de Apeldoornse Beursvloer plaats, een initiatief van Stichting Present. Het doel van de beurs is de maatschappelijke waarde van bedrijven te vergroten door bedrijven, maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen belangeloos aan elkaar te koppelen.

Gedurende anderhalf uur kunnen partijen diensten en producten verhandelen. Alles met gesloten beurs. Het kan een lekkage zijn die opgelost moet worden, statuten die aangepast moeten worden of het beschikbaar stellen van overtollig meubilair. Daar staat dan een dienst tegenover, zoals een sportclinic of het verstrekken van verse groenten. Alles is mogelijk, vertelt Karin van Dillen, van Stichting Present, trots. ,,Dit jaar is weer een recordjaar, meer deelnemende bedrijven en 111 matches die tot stand kwamen. Matches die we ook voor het eerst gaan volgen op de afwikkeling. Voorheen gaven we alleen een terugkoppeling over de match na afloop van de beurs, dit jaar gaan we de match verder volgen we willen weten hoe het verder gaat.”

De sfeer tijdens de Beursvloer is prima. Muziek van Jan Zijlstra, bediening door de leerlingen van Academie Spelderholt en bitterballen volgende de dames van Het Gezicht van Apeldoorn. Deze laatste organisatie inventariseert alle burgerinitiatieven in Apeldoorn om deze een podium te geven. Doel is nieuwe verbindingen en samenwerkingen te laten ontstaan en zo de organisaties te versterken.

Informatie en aanmelding op:
beursvloer@presentapeldoorn.nl en gezichtvanapeldoorn@gmail.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?