Bevrijdingsdag in Apeldoorn: wat is er te doen?

Vrijdag 3 mei 2019

Door Redactie

Met temperaturen van rond de 10 graden wordt het zondag, Bevrijdingsdag, misschien niet helemaal het weer waar je op gehoopt had, maar desalniettemin is er wel genoeg te doen in Apeldoorn. Wij maakten een overzicht voor je, aangezien we met het overzicht van Koningsdag ook merkten dat dat goed gewaardeerd werd.

Wie lekker wil struinen tussen de spullen kan terecht op het Marktplein, kan vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur terecht op het Marktplein. Daar wordt de eerste kofferbak- en brocantemarkt gehouden van het seizoen. Niet te verwarren met de Kofferbakverkopen aan het kanaal overigens, die worden gehouden door een andere organisatie. Na de markt van 5 mei, zal er een markt zijn op de zondagen 19 mei, 9 juni, 16 juni, 30 juni, 21 juli, 4 augustus, 18 augustus, 25 augustus, 15 september, 22 september, 20 oktober en op zondag 8 december is er een afsluitende kerst-koffierbak en brocante markt. Wie een plekje wil om zelf spullen te verkopen kan mailen naar t.c.kofferbakmarkten@gmail.com.

Mocht je meer willen leren over de Tweede Wereldoorlog en de vrijheid, dan kan je vanaf 11.00 uur een rondleiding krijgen op het Nationaal Ereveld Loenen. Een gids, die de geïnteresseerden opwacht bij de ingang van het ereveld, vertelt verhalen over de oorlog en de slachtoffers die begraven liggen op het ereveld. Ook kinderen zijn welkom om mee te luisteren.

Op het Zwitsalterrein begint om 12.00 uur het Bevrijdingsfestival Apeldoorn. Een gratis te bezoeken festival met optredens op verschillende podia. Denk aan Bizzey, Julian Anthony, Sabine Uitslag, Snelle, The Cool Quest, Yellow Pearl en Luminize. Check hier het volledige overzicht van de optredens.  Het festival duurt tot middernacht. Nieuw dit jaar is trouwens de ‘vrijheidsmaaltijd‘ waarvoor je je kunt aanmelden.

De vrijheid vieren kan ook vanaf 12.00 uur bij Soap aan de Vlijtseweg tijdens het Bevrijdingsfeest. Verschillende bands treden op, zoals BlueZzFighter, en op een groot scherm kunnen voetballiefhebbers kijken naar de KNVB bekerfinale tussen Willem II en Ajax. Dit alles in een heuse beach setting.

Er is verder nog wel meer te doen in Apeldoorn, zoals dat het ook ‘gewoon’ koopzondag is, maar dit is het overzicht met evenementen in het kader van Bevrijdingsdag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Bevrijdingsdag Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!