Beyond Good and Evil

Vrijdag 18 maart 2011

Door firstgame

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik me erg verheugd heb om deze game nogmaals te spelen maar dan in HD en ik ben ook erg blij dat ik eindelijk de review mag schrijven. Och wat is dit toch een heerlijke game, ondanks dat het een game is dat zes jaar geleden voor het eerst het levenslicht heeft gezien. Beyond Good and Evil HD is vanzelfsprekend de HD versie van het origineel maar wat houdt dat precies in?

Het is exact dezelfde game als zes jaar geleden qua verhaal en gameplay maar op visueel gebied is er aardig aan gesleuteld. Tuurlijk is de game grafisch gezien niet meer zo verbluffend als het toen destijds was maar je kan genoeg verschil zien tussen het origineel en de HD versie. Zo hebben alle textures een flinke oppoets beurt gekregen en ziet alles er net even wat strakker uit. De framerate is ook aardig verbeterd waardoor je in de game haast geen haperingen zal tegen komen.

Het verhaal speelt zich af in de fictieve wereld Hillys en focust zich op de oorlog die er gaande is. De planeet wordt namelijk om de haverklap aangevallen door de DomZ, een buitenaards ras. De elitegroep van de planeet genaamd de Alpha secties hoort de planeet te beschermen maar doen beroerd slecht hun werk. De hoofdpersonage is een vrouw genaamd Jade, gekenmerkt door haar voorkeur voor groen. Samen met haar oom Pey’j(een varken, letterlijk) heeft ze een opvanghuis voor kinderen wiens ouders gevangen zijn genomen door de DomZ. Wanneer ze een opdracht ontvangt voor Jade Reportages komt ze voor het eerst in contact met het beruchte Iris netwerk, een groep verzetsstrijders die beweren dat de Alpha secties samen werken met de DomZ. Aan Jade om erachter te komen wie hier nu de waarheid spreekt, de Alpha secties of het Iris Netwerk. Het verhaal van Beyond Good and Evil staat als een huis, het is uitstekend uitgewerkt en reuze spannend om te volgen!

Het spel speelt ook heerlijk, van het fotograferen tot het vechten. Om bewijs te verzamelen om de bevolking van Hillys te overtuigen van de samenzwering moet je foto’s maken van alles wat ermee te maken heeft. Jade heeft altijd een fototoestel bij zich waarmee ze kan fotograferen. Ditzelfde geldt voor haar vechtstok, die ze elk moment kan gebruiken om tegen haar vijanden te vechten. Het vechtsysteem is simpel maar leuk om naar te kijken, voor een game van zes jaar oud zien de animaties er nog steeds zeer strak uit. In de game vindt je ook parels waarmee je aankopen kan doen bij de Mamago Garage voor je Hovercraft. Over het algemeen zit alles lekker in elkaar ook al kan de camera wel eens irritant zijn maar het niet iets wat het speelplezier verziekt.

Na al die jaren is Beyond Good and Evil nog steeds een uitstekende game, maar dan met een extra sausje. Hij is verkrijgbaar op de Marketplace van Xbox live voor 800 punten en op de Playstation Store voor maar tien euro, zeker een aanrader dus. Het vervolg is in de maak en wordt door een klein team ontwikkeld. Toen de game oorspronkelijk uitkwam was het geen commercieel succes en het is vrijwel zeker dat Ubisoft nu wil peilen of het nu wel een grotere fanbase heeft. Dus ik zeg steun het vervolg door dit deel aan te schaffen want het is meer dan waard!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!