Bezoek GeldersNieuwsFoto 2016 en stem op je favoriet

Vrijdag 10 februari 2017

Door Redactie

Koen Verheijden

Een vakjury nomineerde dertig foto’s over actuele onderwerpen uit 2016 voor de expositie GeldersNieuwsFoto 2016. In deze tentoonstelling zijn foto’s te zien die Gelders nieuws en opmerkelijke of bijzondere gebeurtenissen tonen die vorig jaar zijn vastgelegd en gepubliceerd in de media. Deze foto-expositie is vanaf 17 februari in CODA Centrale Bibliotheek te bekijken en u kunt nog tot en met 29 maart uw stem uitbrengen op die foto die volgens u de publieksprijs 2016 verdient. GeldersNieuwsFoto 2016 is van 17 februari tot en met 2 april tijdens reguliere openingstijden te zien in CODA Centrale Bibliotheek; de entree is gratis.
 
In totaal hebben 43 fotografen 374 foto’s ingezonden, verdeeld over de categorieën Algemeen Nieuws, Human Interest, Kunst/Cultuur & Entertainment, Natuur, Portretten, Sport en Reportage. Uit alle inzendingen heeft de jury onder leiding van oud-politicus en schrijver Jan Terlouw dertig foto’s  en drie reportages geselecteerd. Deze foto’s zijn in 2016 in de Stentor en/of de Gelderlander gepubliceerd en vanaf 17 februari dus in CODA Centrale Bibliotheek te zien. Een speciale Kinderjury beoordeelt welke foto volgens hen de beste is en die foto krijgt de Kinderjuryprijs. Daarnaast kunnen bezoekers aan deze tentoonstelling ook hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Dit kan middels een stemformulier dat in de tentoonstelling aanwezig is of digitaal (www.dg.nl/gn). Behalve in CODA in Apeldoorn worden alle genomineerde foto’s ook geëxposeerd in de bibliotheek van Rozet in Arnhem en bij Foto21 in Bredevoort.
 
De kinderjury beslist donderdag 23 maart in CODA welke foto zij het beste vinden; voor de Publieksprijs kan tot en met 29 maart in CODA of digitaal gestemd worden. Iedereen die op de winnende foto gestemd heeft, maakt kans op een gratis natuurrondvaart voor twee personen onder leiding van natuurkenner Gerrit Jansen. Deze prijs wordt door de Gelderlander beschikbaar gesteld.
 
De prijsuitreiking heeft donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur plaats in CODA (Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn). De prijzen worden overhandigd door Jan Terlouw (juryvoorzitter) en Clemens Cornielje (commissaris van de Koning in Gelderland). Wilt u hierbij aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar l.neve@gelderland.nl.
 
GeldersNieuwsFoto is een samenwerking tussen regionale dagbladen de Stentor en de Gelderlander, de provincie Gelderland, Stichting Foto 21 in Bredevoort en CODA Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?