Bezorgde burgers gebruiken luchtalarm voor aandacht klimaatcrisis

Donderdag 1 juli 2021

Door Redactie

Op elke eerste maandag van de maand hoor je hem weer: het luchtalarm. Komende maandag, 5 juli, om 12.00 uur grijpen aan aantal bezorgde burgers de maandelijkse luchtalarmtest aan om aandacht te vragen voor het klimaat.

“Het luchtalarm is bedoeld om de bevolking te waarschuwen in noodsituaties”, zegt woordvoerder Ton. “Op dit moment is er sprake van een echte noodsituatie: de aarde warmt op, met desastreuze gevolgen voor mensen, dieren en ecosystemen. Overheid en burgers zijn nog te weinig doordrongen van de noodzaak om nu maatregelen te treffen en de uitstoot van broeikasgassen naar nul te brengen. Helaas zijn wij daarom genoodzaakt om een duidelijk signaal af te geven.”

Bewustzijn

Dit protest zal voor de derde keer op het Marktplein plaatsvinden en het zal zeker niet de laatste keer zijn, voorspelt Ton. “Met deze actie hopen we het bewustzijn te vergroten, maar ook om mensen aan te spreken zich bij ons aan te sluiten. Omdat onze groep steeds groter wordt hebben we inmiddels besloten om onderdeel uit te gaan maken van het landelijke Extinction Rebellion. Wat dat aangaat zou ik willen zeggen: we komen naar je toe deze zomer.”

Sympathisanten zijn welkom om zich aan te sluiten. De bushalte op het Marktplein is de ontmoetingsplek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!