Bijeenkomst gedupeerden toeslagenaffaire

Dinsdag 5 april 2022

Door Redactie

Op maandag 11 april van 19.30 tot 21.30 uur verzorgt de gemeente Apeldoorn een lotgenotenbijeenkomst voor gedupeerden van de toeslagenaffaire. Gedupeerden kunnen op deze avond gewoon binnenlopen.

Als gedupeerde van de toeslagenaffaire kan het prettig zijn om anderen te spreken die hetzelfde hebben meegemaakt. Enkele gedupeerden hebben aangegeven dat ze daar behoefte aan hebben, om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen.

De sfeer is ongedwongen. Praten mag, alleen luisteren mag ook. Gedupeerden kunnen tijdens deze bijeenkomst ook kennismaken met de medewerkers van het gemeentelijke Meldpunt Toeslagenaffaire, die hen kunnen ondersteunen bij vragen die mogelijk (nog) spelen.

Wethouder Detlev Cziesso zal namens het college aanwezig zijn om te luisteren naar wat de toeslagenaffaire voor de gedupeerden en hun omgeving heeft betekend en nu nog betekent. “Als gemeente realiseren we ons goed dat we de pijn en het verdriet niet kunnen wegnemen”, zegt Cziesso. “Daarbij is er ook vertrouwen in de overheid verloren gegaan en dat is moeilijk te herstellen, daar zijn we ons goed van bewust. We hopen dat deze bijeenkomst een stapje is op weg naar verwerking en herstel van dat vertrouwen. Dat is waar wij graag een bijdrage aan willen leveren, dus voel u van harte welkom.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!