Bijzondere mondkapjes: frietkapje

Maandag 29 maart 2021

Door Redactie

Anja Straathof

Voor een nieuwe rubriek gaat de redactie van Apeldoorn Direct op zoek naar bijzondere mondkapjes. Op straat, ook op de grond, zie je veel medisch ogende mondkapjes, maar je ziet ook kleurrijke of bijzondere langskomen. Waarom kiezen deze mondkapjesbezitters hiervoor en welk verhaal zit erachter?

Dit mondkapje is van Anja Straathof. “Mijn ‘mondkapje met patatmotief’ is per ongeluk ontstaan”, meldt ze. “Aan de telefoon met een vriendin vertelde ze dat wij (met onze fietsclub) wel een eigen mondkapje moesten hebben. Ze had het over een frietkapje. Tenminste, dat was wat ik verstond. Niet zo gek, want ze eet graag frietjes. Ik fietste direct naar de stoffenwinkel, kocht een halve meter stof en maakte daar een aantal mondkapjes van. Toen de vriendin een setje had ontvangen per post, was de verwarring compleet. “Hoezo frietkapje?, zei ze. “Ik had het over een mondkapje met fietsmotief, een fietskapje!”

Jouw foto

Draag jij ook een bijzonder mondkapje? Stuur ons een foto onder dit bericht op Facebook of mail de foto naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vermeld ook even de reden waarom je voor dit mondkapje kiest. Wie weet zie je jouw mondkapje terug op Apeldoorn Direct.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!